Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε χέρια ιδιωτών θέλουν τα αεροδρόμια της Μαγνησίας οι ξενοδόχοι της περιοχής
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Σε χέρια ιδιωτών θέλουν τα αεροδρόμια της Μαγνησίας οι ξενοδόχοι της περιοχής

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου είναι στρατηγική προτεραιότητα για όλη την Κεντρική Ελλάδα, προκειμένου να αναπτυχθεί τουριστικά και βεβαίως συγκοινωνιακά και επιχειρηματικά, υποστηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας αναρωτιέται “αν στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της περιοχής μας, και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το αεροδρόμιο της Σκιάθου”.

Ειδικά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που καλύπτει όλη την Κεντρική Ελλάδα, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας θεωρούν ότι “είναι μείζονος σημασίας να ‘φύγει’ από την απραξία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και να ‘έρθει’ στα χέρια των ιδιωτών, προκειμένου να αναπτυχθεί. Η ανησυχία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας είναι έκδηλη καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έδωσε μια νέα τουριστική πνοή στην περιοχή, εξυπηρετώντας επιβάτες τόσο στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα όσο και στην Αθήνα, καθώς πολλοί επισκέπτες αποβιβάζονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μέσω πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, Ryanair, και κατόπιν επιβιβάζονται στο υπεραστικό ΚΤΕΛ για Αθήνα”.

Και η Ένωση υπογραμμίζει: “Ανατρέχοντας στο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν 4 χρόνια, η χερσαία Μαγνησία, αλλά και όλη η Κεντρική Ελλάδα συνδέθηκε με την Κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα με την Αυστρία και τη Γερμανία μέσω της αεροπορικής γραμμής της Air Berlin. Αν μη τι άλλο, η κίνηση αυτή άνοιξε νέες προοπτικές για την περιοχή για όλες τις υπόλοιπες καλοκαιρινές περιόδους. Η Air Berlin υπήρξε ο προάγγελος και άλλων αεροπορικών εταιρειών που ‘κατέβασαν’ πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ξεκίνησε το Μάιο του 2010 τις πτήσεις της από τη Νέα Αγχίαλο προς το Μιλάνο και την Φρανκφούρτη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, προσθέτοντας και τις Βρυξέλλες, πάντα για τη θερινή περίοδο Μάιος – Οκτώβριος.

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου είναι στρατηγική προτεραιότητα για όλη την Κεντρική Ελλάδα, προκειμένου να αναπτυχθεί τουριστικά και βεβαίως συγκοινωνιακά και επιχειρηματικά. Με σημερινό κριτήριο τη σύνδεση του αεροδρομίου της Νέας Αγχίαλου με έξι αεροδρόμια της Γερμανίας – Αυστρίας, με ένα της Ιταλίας, με δυο της Αγγλίας, με ένα του Βελγίου και με ένα της Ολλανδίας, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στην προσπάθεια στήριξης του εγχειρήματος αυτού, προσπαθεί εδώ και χρόνια να ενεργοποιήσει τους φορείς να συνδράμουν στην κατεύθυνση προβολής αυτής της αεροπορικής σύνδεσης. Γι’αυτόν το λόγο η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου θα αποβεί σωτήρια για την περαιτέρω ανάπτυξή του, καθώς προσβλέπουμε σε νέες αγορές, όπως είναι αυτή της Ρωσίας και του Ισραήλ. Εδώ και χρόνια η ΥΠΑ παραμένει αμέτοχη στη στήριξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και δεν έχει κάνει καμία δράση προβολής του αεροδρομίου. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία είναι και ο μοναδικός φορέας που προβάλει το αεροδρόμιο διαθέτοντας μεγάλα κονδύλια για την προβολή του.

Παράλληλα δραστηριοποιούνται και άλλοι φορείς που συμμετέχουν σε εκθέσεις προβάλλοντας την εναλλακτικότητα της πρόσβασης.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε πολύ όπως μας ενημερώσετε για τους απώτερους σκοπούς της κυβέρνησης αναφορικά με την τύχη των δύο αεροδρομίων της Μαγνησίας. Και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ‘Εθνική Στρατηγική για τα Αεροδρόμια’:
1) Τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου βρίσκονται στη λίστα των αεροδρομίων για τα οποία προβλέπεται μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης σε ιδιώτες επενδυτές;
2) Αν ναι, θα γίνει ομαδοποίηση αυτών των αεροδρομίων;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024