Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingInvest in Greece: Ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά τουριστικά λιμάνια
Επενδύσεις

Invest in Greece: Ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά τουριστικά λιμάνια

Ο Οργανισμός Invest in Greece έχει δεχθεί κατά τη διετία 2011-2012, συνολικά 22 αιτήματα ενημέρωσης από διεθνείς επενδυτές με ενδιαφέρον στα λιμάνια, τουριστικά και εμπορικά. Οι χώρες προέλευσης των επενδυτών είναι: Αυστραλία, Αυστρία, Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Ουγγαρία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία.

Στους τουριστικούς λιμένες εστιάζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον του οργανισμού Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ (Invest in Greece), σύμφωνα με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού κ. Στέφανου Ησαΐα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο Οργανισμός Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ κατά τη διετία 2011-2012, έχει δεχθεί συνολικά 22 αιτήματα ενημέρωσης από διεθνείς επενδυτές με ενδιαφέρον στα λιμάνια, τουριστικά και εμπορικά. Οι χώρες προέλευσης των επενδυτών είναι: Αυστραλία, Αυστρία, Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Ουγγαρία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία και Τσεχία και το κύριο ενδιαφέρον εστιάζεται στους τουριστικούς λιμένες.

Σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχουν 19 μαρίνες με 6.661 θέσεις ελλιμενισμού, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Πολλές από αυτές έχουν βραβευτεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Γαλάζιας Σημαίας. Το σύνολο των θέσεων ελλιμενισμού σκαφών όλων των κατηγοριών που έχουν χωροθετηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με εξαίρεση τα εμπορικά λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και λιμενίσκους ναυταθλητικών ομίλων, ανέρχεται σε 19.269 θέσεις και οι οποίες αντιστοιχούν σε 128 λιμένες. Οι εν λειτουργία τουριστικοί λιμένες, αγκυροβόλια και καταφύγια είναι 55 με το σύνολο των θέσεων ελλιμενισμού να ανέρχεται σε 10.015. Κατά κατηγορία, οι τουριστικοί λιμένες (μαρίνες) συγκεντρώνουν το 80,7% του συνόλου των εν λειτουργία θέσεων (ICAP, Μελέτη για σκάφη αναψυχής, Ιούνιος 2009).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024