Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕνιαίο σχέδιο για το παράκτιο μέτωπο Φαλήρου – Σουνίου
Υποδομές

Ενιαίο σχέδιο για το παράκτιο μέτωπο Φαλήρου – Σουνίου

Η υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο – Σούνιο είναι ο στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους ομους δήμους (Μοσχάτου – Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής).

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο των προγραμματικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού για την υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο – Σούνιο, συναντήθηκε χθες με τους δημάρχους Μοσχάτου – Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα τέθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την οργάνωση, υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου, ενώ οι δήμαρχοι παρουσίασαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στα όρια των δήμων τους.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Σε συνέχεια των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού και των πρόσφατων δηλώσεων του από τις Βρυξέλλες, προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο. Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια ισορροπημένης περιαστικής ανάπλασης με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και σήμερα συναντηθήκαμε με τους δημάρχους της περιοχής για να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις. Φυσικά, ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες θα είναι συνεχής”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024