Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΧρεωκοπία του βρετανικού T.Ο. Bowen Travel Group
Τουριστικά γραφεία

Χρεωκοπία του βρετανικού T.Ο. Bowen Travel Group

Η Deloitte επιβεβαιώνει την απόλυση 393 ατόμων, που αποτελούσε προσωπικό της βρετανικής Bowen Travel Group, καθώς η εταιρεία χρεωκόπησε. Η Deloitte συνεργαζεται στενά με την Bonded Coach Holidays, για να βοηθήσει τους πελάτες που επηρεάστηκαν.

Ο Matthew Cowlishaw και ο Dominic Wong, συνεργάτες της Deloitte, διορισμένοι από κοινού ως διαχειριστές στην τουριστική εταιρεία και tour operator λεωφορείων Bowen Travel Group, επιβεβαιώνουν τη χρεωκοπία της.

Η Deloitte δήλωσε ότι έχει διατηρηθεί ένας “πυρήνας” προσωπικού (περίπου 55 εργαζόμενοι) για να εκπληρώσει τις υπόλοιπες λειτουργίες της Bowen Travel Group. Η τελευταία δήλωσε στους διαχειριστές της Deloitte ότι βίωσε μια “σοβαρή κρίση ταμειακών ροών”.

Μια αναδιάρθρωση της εταιρείας κρίθηκε αναγκαία, καθώς και η πώληση και των τριών τμήματων της, ωστόσο δεν επετεύχθη συμφωνία εντός του διαθέσιμου χρόνου. Και οι τέσσερις εμπορικές εταιρείες του ομίλου Bowen Travel Group διέκοψαν τη δραστηριότητά τους, καθώς δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις μισθοδοτικές τους υποχρεώσεις.

Ο Matt Cowlishaw δήλωσε: “Μετά από διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων για το μέλλον του Ομίλου, κατέστη σαφές ότι, λόγω έλλειψης πόρων, δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί σε εφαρμογή διαδικασία ομαλής διακοπής της εταιρείας. Δουλεύουμε σκληρά για να βοηθήσουμε τους 393 εργαζόμενους μέσω της Υπηρεσίας Πληρωμών Πλεονάζοντος Προσωπικού. Επιδιώκουμε επίσης την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, προκειμένου να ανακτηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξία για τους πιστωτές.

Συνεργαζόμαστε στενά με την εταιρεία Bonded Coach Holidays, για να βοηθήσουμε τους πελάτες που επηρεάστηκαν, εξασφαλίζοντας ότι όλοι έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης, τώρα και στο άμεσο μελλον. Οι πελάτες θα λάβουν μια επιστολή κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών, με παροχή πληροφοριών και συμβουλών για τη διεκδίκηση επιστροφής χρημάτων για ανεκπλήρωτες διακοπές. Επιδιώκουμε επίσης εναλλακτικό φορέα εκμετάλλευσης πούλμαν, ώστε να εκπληρώσει τα επόμενα ταξίδια και να διασφαλίσει, όσο γίνεται, ελάχιστη αναστάτωση για τους παραθεριστές”.

Ο Όμιλος Bowen Travel Group, με 39 τουριστικά γραφεία στη κεντρική Βρετανία, δημιουργήθηκε το 1976, όταν η Moseley Group απέκτησε την L.F. Bowen Limited, εταιρεία εκμετάλλευσης πούλμαν στα West Midland, και στη συνέχεια δημιούργησε την Bowen Travel Limited, ως ξεχωριστό Tour Operator. Με το καιρό ο Όμιλος επεκτάθηκε μεσω εξαγορών -εξαγορά της Yorks Bros (Northampton) Limited το 1998, εξαγορά του τμήματος των πούλμαν και της λιανικής της R.W. Applebys το 2000 και εξαγορά της Jeffs Coaches το 2005.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024