Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ 1η Δεκεμβρίου ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου για τα χιονοδρομικά κέντρα
Χειμερινός τουρισμός

Η 1η Δεκεμβρίου ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου για τα χιονοδρομικά κέντρα

Με τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις να αναμένονται μετά τις 20 Νοεμβρίου, τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα προετοιμάζονται γι ανα υποδεχθούν τους πρώτους σκιέρ.

Τις τελευταίες ώρες, στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας επικρατεί παγετός, η θερμοκρασία έπεσε λίγο κάτω από το μηδέν, ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις αναμένονται μετά τις 20 Νοεμβρίου. Έως τότε, θα εκτελούνται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες συντήρησης, προκειμένου οι χώροι να είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν, σε σύντομο διάστημα, τους σκιέρ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι τελευταίες εργασίες υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Νοεμβρίου και τα χιονοδρομικά θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες τους, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

“Τυπικά, η 1η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου. Όλα όμως εξαρτώνται από τον καιρό. Θα περιμένουμε τα πρώτα χιόνια, να ντυθούν στα λευκά οι πίστες για να ανοίξουν επίσημα τα χιονοδρομικά κέντρα, παρά και τις δυσμενείς οικονομικά συνθήκες”, δήλωσε στο πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας και υπεύθυνος στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, κ. Χρήστος Παππάς.

Όσον αφορά στις προετοιμασίες των χιονοδρομικών κέντρων, ενδεικτικά στο Καρπενήσι συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης, καθαρίζεται η πίστα “Ηρακλής” και γίνεται η εγκατάσταση δύο βιτσιών για το καλύτερο “πάτημα” των απότομων πιστών. Παράλληλα, προχωρά η επέκταση του καταφυγίου. To Snow Park θα λειτουργήσει και φέτο, ενώ προχωρά και η μελέτη ανακατασκευής του εναέριου αναβατήρα “Άνεμος”. H διεύθυνση θα διαμορφώσει ακόμα καλύτερες τιμές για την τρέχουσα σεζόν λόγω της κρίσης και προσβλέπει να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση δρομολόγιο snow bus από την Αθήνα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού θα λειτουργήσει με τις δύο πίστες “Baby” και με τις πίστες Μέστα, Καρτάλκα, Χιονότρυπα, Τετραθέσια, συνδετική Μέστας με βάση 4θέσιας και περιμετρική Διθέσιας. Οι εργασίες συντήρησης συνεχίονται με τον αποχιονισμό να γίνεται 24 ώρες το 24ωρο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024