Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΌ. Κεφαλογιάννη: Σύζευξη του τουριστικού προϊόντος και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής
Philoxenia 2012

Ό. Κεφαλογιάννη: Σύζευξη του τουριστικού προϊόντος και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής

'Δέκα έξι εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την χώρα μας φέτος, παρά την κρίση. Αν είχαμε κατορθώσει να καταναλώσουν τα θαυμάσια προϊόντα της ελληνικής γης, θα είχαμε κάνει το πρώτο βήμα της αναγνώρισης της ελληνικής παραγωγής εκτός συνόρων', τόνισε από τη φετινή Philoxenia η υπουργός Τουρισμού.

Στη χθεσινη ομιλία της κατά την πρωτη ημέρα της έκθεσης Philoxenia 2012, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στη σύνδεση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και τις συνέργειες που θα προέκυπταν.

“Μέχρι σήμερα ο τουρισμός δεν έμοιαζε να μπορεί να συνδεθεί με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από το μοντέλο ‘Ήλιος και θάλασσα’. Ήρθε όμως η ώρα να κινηθούμε σε προτάσεις που θα ξεπεράσουν την πεπατημένη και θα ανοίξουν νέους δρόμους και νέες προοπτικές στην πορεία ανάπτυξης της χώρας. Η Ελλάδα εκτός από τις φυσικές της ομορφιές χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα, την υψηλή ποιότητα και μοναδικότητα της πρωτογενούς της παραγωγής. Προϊόντα όπως το μέλι, το λάδι, ο κρόκος, προϊόντα όπως η φάβα, τα τοπικά τυροκομικά προϊόντα, τα γλυκά, αποτελούν μια ειδική πρόταση που μέχρι σήμερα απευθυνόταν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό τουριστών. Το ποσοστό αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Να το αυξήσουμε. Είναι στο χέρι μας να συνδυάσουμε τον τουρισμό με την πρωτογενή παραγωγή και να επηρεάσουμε εντυπωσιακά το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δέκα έξι εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την χώρα μας φέτος, παρά την κρίση. Αν είχαμε κατορθώσει να καταναλώσουν τα θαυμάσια προϊόντα της ελληνικής γης, θα είχαμε κάνει το πρώτο βήμα μιας μεγάλης ανατροπής. Της αναγνώρισης της ελληνικής παραγωγής εκτός συνόρων. Τα ελληνικά προϊόντα –ως προϊόντα υψηλής ποιότητας- κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις αγορές του εξωτερικού. Η μη συστηματική όμως προβολή και προώθησή τους μέχρι τώρα, δεν έχει επιτρέψει τη συνολική τους αναγνώριση”.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε και στη δράση “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε μια προσπάθεια σύνδεσης της τοπικής παραγωγής με τη διατροφή των τουριστών. “Το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τόσο τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία όσο και κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια. Τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά  αγροτικά προϊόντα, η μεσογειακή διατροφή, η γεωργία που παντρεύεται με τη γαστρονομία, αποτελούν για τη χώρα μας σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδείξουμε άμεσα”, δήλωσε η υπουργός.

“Η σύζευξη του τουριστικού προϊόντος και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, η καθιέρωση θεσμών που θα την ενισχύσουν, η προώθηση της τοπικής κουζίνα, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις περιφερειακές οικονομίες και να δώσει νέα δυναμική στην αγροτική παραγωγή. Για τον σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υπουργό κ. Α. Τσαυτάρη. Σύντομα η συνεργασία αυτή θα εξειδικευτεί σε συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Δράση, που προϋποθέτει ενιαία πολιτική, μακροχρόνιο σχεδιασμό και κυρίως ισχυρούς συμμάχους. Τους τουριστικούς φορείς, τις Περιφέρειες, τους Δήμους της χώρας. Δράση που θα…

  • επικοινωνεί και στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τα ελληνικά προϊόντα,
  • συμβάλλει στην δημιουργία θέσεων εργασίας στον αγροτικό και βιομηχανικό τομέα,
  • στηρίζει την ελληνική οικονομία όχι μόνο με άμεσο, αλλά και σε έμμεσο τρόπο. Όχι μόνο με τα έσοδα των τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και μέσα από την υποστήριξη άλλων τομέων παραγωγής της χώρας”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024