Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΔιαμαρτυρία των σπουδαστών της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. για τη λειτουργία της Σχολής
Εκπαίδευση

Διαμαρτυρία των σπουδαστών της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. για τη λειτουργία της Σχολής

Η αργοπορημένη πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών, η μη λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και Επικοινωνίας μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών και η μη λειτουργία βασικών εργαστηριακών μαθημάτων λόγω έλλειψης βασικών προμηθειών είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου.

Σε επιστολή τους προς την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον κ. Λοΐζο Σορωνιάτη, πρόεδρο του ΟΤΕΚ (με κοινοποίηση στα μέλη ΔΣ του ΟΤΕΚ, τον κ. Διονύσιο Λουκέρη, γενικό διευθυντή ΟΤΕΚ, τον κ. Νικόλαο Θεοχάρη, πρόεδρο Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕΚ, την κα Ευαγγελία Σημαντηράκη, διευθύντρια ΑΣΤΕΑΝ, τον κ. Κυριάκο Πετάκο, διευθυντή ΑΣΤΕΡ και στα μέλη Συλλόγου Ε.Π. των ΑΣΤΕ), οι σπουδαστες της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.  διαμαρτύρονται για σειρά προβλημάτων στη λειτουργία της Σχολής.

“Πρώτο και κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι η αργοπορημένη πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών, πρόβλημα που απασχολεί και τα 3 έτη σπουδαστών, ειδικότερα το 3ο έτος που λειτουργεί κυρίως με μη μόνιμους καθηγητές. Θα έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί και να έχει δοθεί στη δικαιοδοσία της σχολής η προκύρηξη για την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτών -και όχι μόνο-, διότι το χρονικό διάστημα για την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας διαρκεί 21 ημέρες, πράγμα που σημαίνει πως εάν δεν πραγματοποιηθεί έγκαιρα αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα το τρέχον εξάμηνο να αναβληθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των χαμένων διδακτικών ωρών.Στη συνέχεια, θα θέλαμε να αναφερθούμε στις περικοπές που γίνονται στο προσωπικό της Σχολής μας, όπως επίσης και στην κατάργηση βασικών λειτουργιών, όπου χωρίς αυτές δεν γίνεται να συνεχίσουν τα μαθήματα με τον τρόπο αρμόζει σε μια τριτοβάθμια εκπαίδευση”, αναφέρουν οι σπουδαστές.

“Καθώς δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρόσληψη υπαλλήλου στο τμήμα της μηχανοργάνωσης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και Επικοινωνίας μεταξύ σπουδαστών και καθηγητών, με κατάληξη οι σπουδαστές να μην έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους καθηγητές σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να παρευρίσκονται στα μαθήματα και να μην μπορούν να κατέχουν βασικά βοηθήματα για την ολοκληρωμένη εκπαίδευσή τους.

Έπειτα μας προκαλεί μεγάλη θλίψη και οργή το γεγονός ότι τα βασικότερα εργαστηριακά μαθήματα δε λειτουργούν λόγω έλλειψης βασικών προμηθειών. Επίσης με την κατάργηση της παροχής στέγασης στους πρωτοετής σπουδαστές αποφέρει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των σπουδαστών να μην καταφθάνει στη σχολή, λόγω των οικονομικών δυσχεριών που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια.

Και όμως λύσεις για το άνοιγμα των εργαστηριακών μαθημάτων της σχολής έχουν δωθεί απο την εθελοντική προσπάθεια των μονίμων καθηγητών μας, οπως για παράδειγμα τη σημαντική μείωση του κόστους των τροφίμων του εστιατορίου πάνω με ένα συμβατό και πραγματοποιήσιμο 14ήμερο μενού. Ομως όπως κάθε χρόνο οι υπεύθυνοι εθελοτυφλούν μπροστά στα αιτήματα μας και τις προσπάθειες που διενεργεί η σχολή για την λύση αυτών.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο τραγικό συμβάν της συνέντευξης της κας Κεφαλογιάννη, η οποία πρωτού ανοίξουν οι σχολές και χωρίς να έχει δωθεί μία έγκυρη απάντηση, δήλωσε πως οι τουριστικές σχολές λειτουργούν κανονικά, πράγμα ψευδές. Έτσι, απαιτούμε από την υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη να διαψεύσει δημοσίως τις προηγούμενες ψευδές δηλώσεις της, καθώς και να υπάρξει επιτέλους το βασικό ενδιαφέρον για τους 150 σπουδαστές της σχολής μας, κυρίως για να ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα της έκδοσης και παράδοσης της προκήρυξης των ωρομισθίων καθηγητών στην σχολή μας, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψή τους, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο και των 150 σπουδαστών.

Ολοκληρώνοντας, ως σπουδαστές ενδιαφερόμενοι για τη σχολή τους θα επιθυμούσαμε να υπάρξει επιτέλους ενα στοιχειώδες ενδιαφέρον για τους 150 σπουδαστές που φοιτούν στην σχολή μας οχι μόνο απο τα ΜΜΕ, αλλά και απο τους ίδιους τους πολιτικούς. Για μια ακομή χρονιά οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ νιώθουν μεγάλη απόγνωση για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της σωστής λειτουργίας της σχολής τους, που τους εξασφαλίζουν οι αρμόδιοι πολιτικοί”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024