Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπιτακτική η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού MICE
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Επιτακτική η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού MICE

Εποικοδομητικές επαφές με περίπου 20 φιλοξενούμενους Hosted Buyers, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων ταξιδιωτών από παραδοσιακές και νέες τουριστικές αγορές.

Και φέτος, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε μία επιτυχημένη παρουσία στη Philoxenia με δικό της σταντ στο περίπτερο 15, το οποίο και έγινε πόλος έλξης επισκεπτών και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου. Τα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν με επιλεγμένους εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων από την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες, στους οποίους η Ένωση Ξενοδόχων παρουσίασε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού για όλες τις ηλικίες.

Στο περιθώριο της Philoxenia 2012 η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης στην υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη. “Θέλουμε να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στη Θεσσαλονίκη και να την προβάλουμε ξεχωριστά. Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή ως παραδοσιακός εκθεσιακός και συνεδριακός προορισμός και πρέπει όχι μόνο να παραμείνει ως τέτοιος προορισμός, αλλά και να αναβαθμιστεί”, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, αναφερόμενη τόσο στην επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου για το 2013, όσο και ανταποκρινόμενη στην αγωνία των ξενοδόχων της πόλης για την υστέρηση που παρατηρείται σε επίπεδο διοργάνωσης μεγάλων συνεδρίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση της Helexpo ως “χρυσή ευκαιρία για να επανατοποθετηθεί η πόλη ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη συνεδριουπόλεων”, προσθέτοντας πως ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης έναντι των “ανταγωνιστών” της είναι η ύπαρξη και λειτουργία της μεγαλύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας των Βαλκανίων.

“Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα”, σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, υπενθυμίζοντας πως η συνεδριακή και εκθεσιακή δύναμη της Θεσσαλονίκης άρχισε να φθίνει περισσότερο με την αδρανοποίηση ουσιαστικά του Thessaloniki Convention and Visitors Bureau (TCVB).

Ο κ. Θωμόπουλος επανέλαβε την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης και προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού κ. Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία συμφωνεί η ΕΞΘ, δηλαδή να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα περισσότερες μέρες και ώρες, προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη ακόμα πιο ελκυστικός City Break προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

“Εμείς δε θέλουμε να κλείσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Στηρίζουμε το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ύπαρξή του”, σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΕΞΘ κ. Δημήτριος Μουσιάδης, μιλώντας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, λόγω της υπόθεσης της Ryanair.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ζήτησαν την οριστική επίλυση του προβλήματος με τα υπέρογκα ποσά που πληρώνουν έναντι πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, την καταστολή του φαινομένου των παράνομων ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων με τη βοήθεια της τουριστικής αστυνομίας, τη δυνατότητα χορήγησης βίζας πολλαπλών εισόδων ιδιαίτερα για τους Τούρκους επισκέπτες, καθώς και την αναμόρφωση όλων των πυλών εισόδου στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας.  

Ειδικά για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη αποπληρωμή των οφειλόμενων ποσών για τη φιλοξενία των Λίβυων τραυματιών και των συνοδών τους στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Θωμόπουλος έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι περισσότεροι ξενοδόχοι έχουν καταφύγει σε δανεισμό για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης, οι δύο γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Τουρισμού κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, σύμβουλοι και συνεργάτες της υπουργού, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΞΘ.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά), ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΞΘ κ. Δημήτριος Μουσιάδης και τα μέλη του ΔΣ κα Έβελυν Χριστοπούλου και κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024