Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑφιέρωμα για τη Σαντορίνη στην ιταλική τηλεόραση
Προώθηση προορισμού

Αφιέρωμα για τη Σαντορίνη στην ιταλική τηλεόραση

Με πρωτοβουλία, οργάνωση και συντονισμό του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας, ο ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός LA7 και η εκπομπή 'Αtlantide – Storie di Uomini e di Mondi' πραγματοποιούν ενα αφιέρωμα στην Σαντορίνη την άνοιξη του 2013.

Με πρωτοβουλία, οργάνωση και συντονισμό του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας, ο τηλεοπτικός σταθμός LA7 (Groupo Telecom Italia)  και η εκπομπή “Αtlantide – Storie di Uomini e di Mondi” πραγματοποιούν ενα αφιέρωμα στην Σαντορίνη συνολικής χρονικής διάρκειας δύο ωρών και πρός τούτο ομάδα επτά  στελεχών της παραγωγής επισκεύθησαν το νησί για γυρίσματα, την περίοδο απο 3 εως 7 Δεκεμβρίου 2012.

Πρόκειται για μια ενημερωτική – ψυχαγωγική / περιβαλλοντική εκπομπή απο τις δημοφιλέστερες της ιταλικής τηλεόρασης στον τομέα της, όπου με φόντο το μοναδικό παγκοσμίως γεωλογικό, αρχαιολογικό περιβάλλον της Σαντορίνης, ο χαρισματικός παρουσιαστής – γεωλόγος και ερευνητής του CNR (Ιταλικό  Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών) Mario Tozzi, με την παρουσία ειδικών εγνωρισμένου κύρους οδηγεί τον τηλεθεατή, μέσω ονειρικών διαδρομών, με οδηγό την επιστημονική ερευνα, εκεί οπου η φυσική και η ανθρωπινη ιστορία ειναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους και αναλύοντας τη μεγάλη ηφαιστιακή εκρηξη που εσβησε έναν ολόκληρο πολιτισμό και άλλαξε τον ρου της ιστορίας.

Η προβολή του αφιερώματος έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στίς 21:10 με ταυτόχρονη μετάδοση απο την WEB TV του τηλεοπτικού σταθμού LA7, αλλά και σε διάφορες επαναλήψεις, ενώ καταλαμβάνει μερίδιο ακροαματικότητας της τάξεως του 4% (600.000 τηλεθεατές).

Η εν λόγω δράση αποτελεί συνέχεια υλοποίησης ενεργειών προβολής ελληνικών τουριστικών προορισμών που οργάνωσε και συντόνισε το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας μέσω ιταλικών τηλεοπτικών Προγραμμάτων (RAI 3 -Alle Falde del Kilimangiaro, Marco Polo TV – Diario di Viaggio, Νautica Channel TV – Sailing woman alle Cicladi, RETE 4 TV- Pianetta Mare, CANALE ITALIA TV, S.M.I. TV etc.) κατά το τρέχον ετος.

Η εν λόγω παραγωγή πραγματοποιήθηκε χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ και είναι προϊόν δημιουργικής συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας (ΜΙ), του Δήμου Σαντορίνης και της Aegean Air, που υποστήριξε την αερομεταφορά των συντελεστών και του υλικού της παραγωγής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024