Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουρισμός στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Ο τουρισμός στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση σημαντικών σημαντικών υποδομών και η επίλυση του ακτοπλοϊκού, ως βασικών προϋποθέσεων για την αναβάθμιση της εικόνας της περιφέρειας.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό και το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης της Τουριστικής Προβολής για το 2013-2014 (μειοψήφησαν οι παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό”, λευκό από τον κ. Νίκο Χρυσόγελο).

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κα Ελευθερία Φτακλάκη εισηγήθηκε και ανέλυσε τους άξονες της στρατηγικής και του σχεδίου δράσης που θα ακολουθηθεί, δίδοντας έμφαση στις συνέργειες με όλους των φορείς των νησιών μας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για την ουσιαστική διαβούλευση που έγινε, αφήνοντας αιχμές για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις. Οι επικεφαλής και τα μέλη όλων των παρατάξεων κατέθεσαν τις προτάσεις, όπως και τις επιφυλάξεις τους, που θα ληφθούν υπόψη, και όπου απαιτηθεί θα υπάρξουν προσαρμογές, όπως τόνισε και ο περιφερειάρχης.

Στην τοποθέτησή του, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Σπιλάνης υπογράμμισε πως είναι χρειάζεται να αποσαφηνίσουμε “τι τουρισμό θέλουμε και πώς θα βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν των νησιών μας, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες του καθενός”.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την Περιφέρειας, ενώ απ’όλες τις πλευρές τονίστηκε εμφατικά ως προτεραιότητα η ολοκλήρωση σημαντικών σημαντικών υποδομών και η επίλυση του ακτοπλοϊκού, ως βασικών προϋποθέσεων για την αναβάθμιση της εικόνας της περιφέρειάς μας.

Επισημάνθηκε επίσης η αβεβαιότητα και η ρευστότητα του πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος, με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο να τονίζει ότι επιβάλλεται “να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουμε κρίσεις, όπως συνέβη πρόσφατα και βρεθήκαμε εν πολλοίς ανέτοιμοι” και με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκο να θεωρεί ως ικανή και αναγκαία συνθήκη το ασφαλές περιβάλλον, προκειμένου να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και να διατηρήσουν τη δυναμική τους στην τουριστική βιομηχανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Χατζηιωάννου, που είπε ότι “είναι ανάγκη να υπάρχει ένας ελάχιστον έστω σχεδιασμός και να τον υλοποιούμε προσαρμοζόμενοι στις απρόβλεπτες συνθήκες”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατήγγειλε την παντελή έλλειψη εθνικού σχεδιασμού, “πράγμα που σημαίνει ότι εμείς ως Περιφέρεια οφείλουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες”, καλώντας την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες “να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς και με διαφάνεια ώστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας”, εκφράζοντας τους φόβους του για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ίσως εμφανιστούν. “Δε φοβάμαι το Νότιο Αιγαίο”, είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, αισιοδοξώντας ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα μέσα από την υλοποίηση της Στρατηγικής και του Σχεδίου δράσης.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πατήρ Ιωάννης Χαλκιάς, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ρόδου, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης και κα Άντα Καραγιάννη αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος, ο διευθυντής του ΕΟΤ κ. Αγαπητός Ξάνθης, ο διευθυντής της ΑΣΤΕΡ κ. Κυριάκος Πετάκος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024