Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ ΙΤΒ Berlin 2013 από 6 έως 10 Μαρτίου με τιμώμενη χώρα την Ινδονησία
Εκθέσεις

Η ΙΤΒ Berlin 2013 από 6 έως 10 Μαρτίου με τιμώμενη χώρα την Ινδονησία

Αύξηση των εμπορικών επισκεπτών, περισσότερες συμφωνίες και μεγάλος συνωστισμός στο ITB Berlin Kongress ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της προηγούμενης ITB Berlin.

Η 47η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Berlin 2013 διεξάγεται στο Βερολίνο στις από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2013. 113.006 επισκέπτες (από αυτούς το 39,7% από χώρες εκτός Γερμανίας) συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν πέρυσι από τους 10.644 εκθέτες από 187 χώρες για όλες τις εξελίξεις του τουριστικού κλάδου. 59.126 ιδιωτικοί επισκέπτες εκμεταλλεύτηκαν το Σαββατοκύριακο εκείνο για να ενημερωθούν γύρω από προσφορές και ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η ITB Berlin προσέλκυσε 2.200 περισσότερους επισκέπτες από την ΙΤΒ 2011, σε ένα εξαιρετικό επαγγελματικό κλίμα, για το οποίο φρόντισε και το πρωτοεμφανιζόμενο ITB Buyers Circle. Τιμώμενη χώρα στην προηγούμενη διοργάνωση και με πολύ καλή απήχηση ήταν η Αίγυπτος. Για το 2013 τιμώμενη χώρα είναι η Ινδονησία.

Το ITB Berlin Kongress, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο της τουριστικής βιομηχανίας, είχε τη χαρά να υποδεχτεί 17.000 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 20%. Γι’αυτό φρόντισαν το πολύ επίκαιρο συνεδριακό πρόγραμμα και οι διάσημοι ομιλητές (πάνω από 200 ειδικοί του κλάδου). Θέματα της ITB Berlin ήταν μεταξύ άλλων η αειφορία στον τουρισμό, η προστασία του περιβάλλοντος, ο προσιτός σε όλους τουρισμός, ενώ για πρώτη φορά, μία ημέρα πριν από την έναρξη, έλαβε χώρα ένα ειδικό event για την τεχνολογία στον τουρισμό, με bloggers, social media κ.λπ.

6.975 δημοσιογράφοι από 94 χώρες παρακολουθούσαν καθημερινά τα εκθεσιακά δρώμενα και μετέδιδαν σε όλο τον κόσμο τα νέα και το πνεύμα της έκθεσης. 64 επίσημες αποστολές από χώρες εκτός Γερμανίας, 76 Πρεσβείες, 43 Υπουργοί απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και πολλοί Γενικοί Γραμματείς τίμησαν με την παρουσία τους το εκθεσιακό γεγονός. Την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος με το επιτελείο του. Ο κ. Γερουλάνος πραγματοποίησε επαφές με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, με διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς, ενώ είχε και συναντήσεις με υπουργούς Τουρισμού άλλων χωρών, καθώς και με ξένα ΜΜΕ.

Η ΙΤΒ Berlin περνά στον 21ο αιώνα ως διεθνής πρωτοπόρος έκθεση για τον τουριστικό κλάδο. Στο Βερολίνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού για πέντε ημέρες κάτω από την ίδια στέγη, σ’έναν εκθεσιακό χώρο 160.000 τ.μ. Στην αυγή της νέας χιλιετίας, ο τουριστικός κλάδος, που αυξάνεται συνεχώς, παρουσιάζει νέους προορισμούς και τάσεις με νέους τρόπους και ενδιαφέρουσες λύσεις. Την επόμενη χιλιετία, η δυναμικότητα και ο ποικίλος χαρακτήρας της βιομηχανίας τουρισμού θα εξελιχθούν σε τελείως νέες κατευθύνσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και ειδικών μεθόδων μάρκετινγκ. Η ITB Berlin προσφέρει σε εκθέτες και επισκέπτες μια online πλατφόρμα επικοινωνίας, το Virtual Market Place (VMP), όπου παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τους επισκέπτες της έκθεσης όλο το χρόνο.

Ο τομέας “Experience Adventure & EcoTourism” αλλάζει ονομασία σε “Adventure & Responsible Tourism“, χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενο του, δηλαδή τουριστικά προιόντα που συμβάλλουν και στην προστασία του περιβάλλοντος και την ευεξία του επισκέπτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024