Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕνθαρρυντικές συνεργασίες με την Τουρκία για αύξηση τουρισμού
Συνεργασία Χίου - Τσεσμέ

Ενθαρρυντικές συνεργασίες με την Τουρκία για αύξηση τουρισμού

Κοινή συμμετοχή Χίου και Τσεσμέ στις εκθέσεις Philoxenia και Travel Turkey Izmir και κοινή διαδικτυακή παρουσία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αύξηση του τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών.

Επεκτείνουν τις ενέργειες κοινής τουριστικής προβολής η Χίος με το Τσεσμέ Τουρκίας, καθώς κατά τη διάρκεια της έκθεσης Travel Turkey Izmir παρουσιάστηκε στο Ege Palas της Σμύρνης η ολοκλήρωση των δύο κοινών ιστότοπων www.chios2cesme.com και www.cesme2chios.com.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά) για τον πολιτισμό, την ιστορία, τα αξιοθέατα, την φύση, τα σπορ και τα πιο αξιόλογα καταλύματα -με ποιότητα και σεβασμό στη φιλοξενία- κι όλα όσα χρειάζεται για ιδανικές διακοπές, συνδυάζοντας σε ένα ταξίδι επίσκεψη σε δύο χώρες, σε δύο πολιτισμούς.

Η αδελφοποίηση της Χίου με την απέναντι περιοχή της γειτονικής χώρας, Τσεσμέ, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2012 και με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει με πολύ εποικοδομητικές συνεργασίες, υποστηρίζει τις καλές σχέσεις που υπάρχουν στις παράλιες περιοχές Ελλάδας – Τουρκίας και αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δημιουργούν ένα θετικό κλίμα προς όφελος και των δύο πλευρών.

Οι Σύλλογοι Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χίου και Τσεσμέ καταμετρούν ήδη δύο πετυχημένες εμφανίσεις κατά το 2012 με κοινό περίπτερο στις εκθέσεις Philoxenia το Νοέμβριο και Travel Turkey Izmir το Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Χίου κ. Δημήτρης Κυτριλάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τσεσμέ κ. Mustafa Cenger, οι δύο βασικοί πυρήνες της αδελφοποίησης, προσπαθούν σε κάθε τους κοινή εκδήλωση να περάσουν το μήνυμα των καλών σχέσεων με σκοπό το όφελος των δύο περιοχών. Επίσης, σε κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι παραμένει το πρόβλημα έκδοσης βίζας για τη διαδικασία πρόσβασης των Τούρκων επισκεπτών στη Χίο, καθώς και το υψηλό κόστος αυτής, με αποτέλεσμα να μειώνει τον αριθμό των τουριστών που θα μπορούσε να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ιστότοπων των δύο περιοχών παρευρέθηκε από ελληνικής πλευράς ο αντιδήμαρχος Χίου και πρόεδρος τουριστικής προβολής Δήμου Χίου κ. Κωνσταντίνος Μούνδρος, η προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Δήμου Χίου κα Ρένα Δαμίγου, από το Επιμελητήριο Χίου ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Παππάς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Θεόδωρος Τσακίρης.

Στην εκδήλωση η κα Δαμίγου παρουσίασε το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο στη τούρκικη γλώσσα με μνημεία Οθωμανικής περιόδου που βρίσκονται στη πόλη της Χίου που αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χίου.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσακίρης έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για την προώθηση των καλών σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ Χίου και Τουρκίας. Πάγιο αίτημα είναι η διευκόλυνση και απλούστερη διαδικασία εκδόσεων θεωρήσεων ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα επισκεπτών στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Στην ίδια ακριβώς θέση έχει ταχθεί και ο δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χίου κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης με συχνές αναφορές στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024