Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ χειμερινός τουρισμός στο νομό Μαγνησίας
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Ο χειμερινός τουρισμός στο νομό Μαγνησίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας εκτιμά ότι φέτος το χειμώνα θα λειτουργήσουν 3.500 κλίνες από το συνολικό δυναμικό των 5.500 κλινών της περιοχής.

Μετά την εμφάνιση των πρώτων χιονοπτώσεων στα Χάνια, το χιονοδρομικό κέντρο είναι έτοιμο από πλευράς εγκαταστάσεων να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Από τις 5.500 κλίνες της περιοχής, οι οποίες μπαίνουν συνήθως στη “μάχη” του χειμερινού τουρισμού, περιλαμβάνοντας τα ξενοδοχεία στις ορεινές, ημιορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν το χειμώνα, μια εκτίμηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας είναι ότι θα λειτουργήσουν φέτος το χειμώνα οι 3.500 κλίνες.

Η φετινή χρονιά διαφοροποιείται από τις προηγούμενες στο γεγονός ότι η μέση διάρκεια των διακοπών στις φετινές γιορτές είναι 2,5-3 μέρες. Οι πληρότητες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία των 3.500 κλινών, είναι οι ακόλουθες: Για Πορταριά – Μακρινίτσα, η πληρότητα είναι της τάξης του 65-70%, ενώ στην πόλη του Βόλου είναι στο 45-50%. Στο κεντρικό Πήλιο και συγκεκριμένα σε Βυζίτσα – Μηλιές, η πληρότητα αγγίζει το 60% και 40% στα Χάνια. Σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται το ανατολικό Πήλιο, καθώς η πληρότητα στα διαθέσιμα δωμάτια δεν ξεπερνά το 45-50%.

Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά, ωστόσο παρατηρείται από σήμερα αύξηση της ζητήσεων των κρατήσεων για την γιορτινή περίοδο. Οι τιμές ξεκινούν από 40-120 ευρώ, με μέσο όρο τιμής τα 55 ευρώ, δηλαδή 35% μείωση σε σχέση με την περυσινό μέσο όρο τιμής.

Πιστεύεται ωστόσο στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και οι ξενοδόχοι έχουν δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μείνουν στα καταλύματα τους με το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. “Μπαίνουμε σε μια περίοδο που θα δοκιμαστούν οι αντοχές του εσωτερικού τουρισμού και γι’αυτόν το λόγο όλα τα επαγγέλματα που ασχολούνται με τον τουρισμό θα πρέπει να συμβάλλουν μειώνοντας το κόστος των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους όπου αυτό είναι εφικτό χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Πήλιο”, αναφέρουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024