Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜειώνεται ο ΦΠΑ στον κλάδο εστίασης

Μειώνεται ο ΦΠΑ στον κλάδο εστίασης

Η Υπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης το 2013 από το 23% στο 13%, ώστε να καταστήσει το τουριστικό προϊόν της χώρας πιο ανταγωνιστικό.

Σε ομιλία της στην εκπομπή της ΝΕΤ, «ΝΕΤ Παντού», η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το 2013 θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού τα μηνύματα για κρατήσεις είναι ιδιαίτερα θετικά. Στόχος της κα Κεφαλογιάννη και του Υπουργείου είναι να αποκαταστήσει την εικόνα της πληγείσας από τις διαδηλώσεις και επεισόδια Αθήνας, ώστε  η πρωτεύουσα της χώρας να μπορέσει να μπει και πάλι στον τουριστικό χάρτη.

Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, ανέφερε η Υπουργός, σε μια δύσκολη για τη χώρα χρονική περίοδο. Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να αναβαθμίσει την ποιότητα του τουρισμού μέσω της καλλιέργειας τουριστικής συνείδησης, αλλά και της αναβάθμισης της εκπαίδευσης όσων εργάζονται στο χώρο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Στοχευμένες ενέργεις σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο Τουρισμού για να μπορέσει να καταστήσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας ανταγωνιστικό. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2013 η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% που ισχύει σήμερα, στο 13%, καθώς η υψηλή φορολογία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη συρρίκνωση του τζίρου και της απασχόλησης στον κλάδο της εστίασης.

Προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να υπάρξει αύξηση στις αφίξεις από τις παραδοσιακές αγορές, ενώ παράλληλα γίνεται άνοιγμα και σε νέες όπως οι επισκέπτες από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία, που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη και αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματός τους, ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη. Τις κινήσεις αυτές συμπληρώνει ο στόχος του ειδικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός και ο θρησκευτικός, ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η πάταξη της εποχικότητας.

Η κα Κεφαλογιάννη επίσης επισήμανε ότι θα δοθούν κίνητρα για τουριστικές επενδύσεις από ξένους και Έλληνες επενδυτές μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενώ ακόμα θα δοθεί έμφαση και στην τουριστική κατοικία, υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και σε αρμονία με την τοπική κοινωνία.

Οι νέες αυτές ανακοινώσεις της Υπουργού είναι υψίστης σημασίας, καθώς αποτελούν πάγιες θέσεις των επαγγελματιών του τουρισμού για πολλά χρόνια, που θα καταστήσουν τη χώρα πιο ανταγωνιστική και θα ενισχύσουν την ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024