Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι ταξιδιωτικές τάσεις του 2013 από το Cheapflights.co.uk
Τάσεις

Οι ταξιδιωτικές τάσεις του 2013 από το Cheapflights.co.uk

Το 2013 η 'ψηφιακή αποτοξίνωση' συγκαταλέγεται όλο και περισσότερο στα πράγματα που θέλουν να κάνουν όλοι σε ένα ταξίδι. Πολλά θέρετρα και κρουαζιερόπλοια απενεργοποιούν το ασύρματο σήμα τους και τα δορυφορικά τους πιάτα και προσελκύουν κύματα επισκεπτών.

Οι εμπειρογνώμονες του Cheapflights σηματοδοτούν τους νέους τρόπους διακοπών για το 2013.

Η επιστροφή των οικογενειακών διακοπών, λόγω κρίσης
Με την οικονομία να είναι ακόμα “σφιχτή” και τη λιτότητα να συνεχίζεται, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μετρούν κάθε δαπάνη. Η Cheapflights προβλέπει ότι το 2013 θα δούμε το κίνημα των “διακοπών της μαμάς και του μπαμπά”, δηλαδή διακοπές για όλη την οικογένεια σε μια προσπάθεια να κάνουν οικονομία. Για τους καταπονημένους από τη δουλειά γονείς και τους παππούδες που διαμαρτύρονται ότι δε βλέπουν ποτέ τα εγγόνια τους, αυτό θα μπορούσε να είναι ο μόνος τρόπος για ένα πλήρες διάλειμμα δύο εβδομάδων στον ήλιο. Για τα μεγάλα παιδιά με δραστήριους γονείς, ένα κοινό ταξίδι για σκι ή άλλες δραστηριότητες μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο.

“Friend, Share, Like!”: Η τάση των εμπνευσμένων από το Facebook διακοπών
300 εκατομμύρια εικόνες δημοσιεύονται στο Facebook κάθε μέρα και οι φωτογραφίες των διακοπών αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή από “likes” – και φθόνο. Συνεπώς δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σερφάρισμα στα ακοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να εμπνευστεί κανείς για διακοπές, να πάρει μια πραγματική γνώμη για κάποιο ξενοδοχείο, και ίσως ανακαλύψει ένα μέρος που (σχεδόν) κανείς άλλος δε γνωρίζει . Κατά κάποιον τρόπο, είναι σα να έχει κανείς το δικό του εξατομικευμένο τουριστικό οδηγό, το απόλυτο “δοκιμάστε πριν αγοράσετε”. Για τους λόγους αυτούς οι γκουρού των ταξιδιών στο Cheapflights θεωρούν ότι οι “Placebook” διακοπές θα είναι σε “άνθηση” το 2013.

Ψηφιακή αποτοξίνωση: Η άλλη όψη του νόμίσματος
Το 2013 η “ψηφιακή αποτοξίνωση” συγκαταλέγεται όλο και περισσότερο στα πράγματα που θέλουν να κάνουν όλοι στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Καθώς η τεχνολογία και τα Social Media γίνονται όλο και πιο διάχυτα, το ίδιο γίνεται και η ανάγκη για μια συνειδητή απόφαση να τα απενεργοποιούμε κάπου κάπου. Με σύνδεση Wi-Fi στα αεροπλάνα και τα δίκτυα των κινητών να καλύπτουν όλο και περισσότερο τον πλανήτη, ένα διάλειμμα από τη σταθερή ροή πληροφοριών είναι πιο δύσκολο, αλλά και πιο σημαντικό από ποτέ. Πολλά θέρετρα και κρουαζιερόπλοια απενεργοποιούν το ασύρματο σήμα τους και τα δορυφορικά τους πιάτα, προσελκύοντας κύματα επισκεπτών, των οποίων οι αντίχειρες αντιδρούν για 1-2 μέρες, αλλά στο τέλος, οι ίδιοι “επαναφορτίζονται” όπως ποτέ πριν.

Διακοπές βάσει ταξιδιωτικών προσφορών
Με τους τουρίστες να αναζητούν τη μεγαλύτερη οικονομία, σε ό,τι κάνουν, προβλέπεται μια αυξανόμενη εστίαση στις διακοπές “ba-ba” (bag a bargain abroad). Ακόμη, οι καταναλωτές δίνουν ολοένα και περισσότερη σημασία στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων οφθαλμολογικών επεμβάσεων με λέιζερ και της αισθητικής χειρουργικής (ιατρικός τουρισμός).

Αθλητισμός τουρισμός
Οι Ολυμπιακοί του 2012 στο Λονδίνο, έστρεψε το ενδιαφέρον για πολλούς στον αθλητικό τουρισμό και τον τουρισμό εκδήλωσων και φεστιβάλ, που μπορεί να αποτελέσει εμπειρία ζωής, το να βιώσουν ένα τεράστιο αθλητικό θέαμα, να δουν το αγαπημένο τους συγκρότημα σε μια μοναδική τοποθεσία ή να παρακολουθήσουν την ομάδα τους σε ένα κρίσιμο παιχνίδι στο εξωτερικό. Το 2013 είναι η 100η επέτειος του Tour de France – μια μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς ένα μεγάλο αθλητικό θέαμα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα ματς στο Champions League, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου και τη Σέλτικ την πανίσχυρη Γιουβέντους. Όσον αφορά στη μουσική υπάρχουν περιοδίες διάσημων ονομάτων σε εξέλιξη, από τους Rolling Stones έως τον για Justin Bieber, των Kaiser Chiefs, των Muse, του Bruce Springsteen, και των Red Hot Chili Peppers. Για ένα διαφορετικό θέαμα έξω από την καθημερινότητα, στο Λονδίνο εορτάζεται η 150η επέτειος του πρώτου υπόγειου σιδηρόδρομου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024