Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΘετική οι ανταπόκριση των Λέσβιων ξενοδόχων στο Ελληνικό Πρωινό
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Θετική οι ανταπόκριση των Λέσβιων ξενοδόχων στο Ελληνικό Πρωινό

Τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε ημερίδα για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του 'Ελληνικού Πρωινού Λέσβου' στις επιχειρήσεις τους και να γνωρίσουν το γαστρονομικό πλούτο που διαθέτει το λεσβιακό πρωινό, ώστε να το συμπεριλάβουν στο μενού τους.

Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση των ξενοδόχων στην εκδήλωση  παρουσίασης του “Ελληνικού Πρωινού Λέσβου”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Λέσβου. Φορέας υλοποιήσης του εγχειρήματος είναι η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος “Τοπικό σύμφωνο ελληνικού πρωινού”.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν όλα τα ξενοδοχεία, μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, καθώς και οι μονάδες εστίασης που προσφέρουν πρωινό. Οι εκπρόσωποί τους που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού Λέσβου” στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν διευκρινιστικές απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματα που εξέθεσαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας. Επίσης να γνωρίσουν το γαστρονομικό πλούτο που διαθέτει το λεσβιακό πρωινό, ώστε στη συνέχεια να το συμπεριλάβουν στο μενού τους.

“Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει μια μόχλευση στις τοπικές κοινωνίες για ενασχόληση με την παραδοσιακή γαστρονομία. Είναι ένα εγχείρημα που θα αποφέρει το πλεονέκτημα της μοναδικότητας, το οποίο αποτελεί και παγκόσμια τάση του τουρισμού. Βασική προϋπόθεση είναι η σύμπραξη πολλών παραγωγικών ομάδων κάθε περιοχής”, επεσήμανε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, υπεύθυνος του project για όλη τη χώρα και μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Πίττας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Γιάννης Ζερδελής, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Σπιλάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Τσακίρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσος Καλογρίδης κ.ά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων που υποστηρίζουν το “Ελληνικό Πρωινό Λέσβου”.

Τέλος, εκτός από τους επαγγελματίες του τουρισμού, την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, που είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το λεσβιακό πρωινό και παράλληλα να πραγματοποιήσει γευσιγνωστικές δοκιμές των προϊόντων που το υποστηρίζουν.

Ελληνικό Πρωινό Λέσβου

  • Ροφήματα (τίλιο – τσάι βουνού, καϊνάρ, σουμάδα, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, ελληνικός καφές στη χόβολη, κ.ά.)
  • Ψωμί – αρτοσκευάσματα – κέικ (κουλούρια, ελιόψωμο, κουλουράκια, παξιμάδια, παξιμαδάκια γλυκάνισου – μεθυσμένα, τάραμα Ερεσού, ψητές χάχλες, τσουρέκι, κ.ά.)
  • Μέλι τοπικό & μαρμελάδες από τοπικά φρούτα εποχής.
  • Πίτες (αλμυρές ή γλυκές χορτόπιτες – κολοκυθόπιτες, σφουγγάτο στο φούρνο, γκιουσλεμέδες, ελιοπιτάκια, κρεμμυδοτηγανίτες, κ.ά.).
  • Σούπες (τραχανόσουπες, ταχινόσουπες, σούπες λαχανικών, κ.ά.).
  • Ελιές – ελαιόλαδο (ελιές βρώσιμες: μαύρες, κόκκινες, πράσινες τσακιστές με λεμόνι και κρίταμο, καπιράδα: φέτα ψημένου ψωμιού με ελαιόλαδο, ρίγανη & αλάτι).
  • Τυριά – γαλακτοκομικά (λαδοτύρι, κασέρι, γραβιέρα, φέτα, βούτυρο, γιαούρτι, γάλα, κ.ά.)
  • Αλλαντικά (τοπικά λουκάνικα, παστουρμάς με αυγά, κ.ά.)
  • Φρούτα (τοπικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά)
  • Γλυκά (τηγανίτες με μέλι ή πετιμέζι, πλαντζέτα, μπαλεζές με καρύδια, μουσταλευριά, ρυζόγαλο, δίπλες, γλυκά κουταλιού, κ.ά.).
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024