Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιβράβευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο αντικείμενο των Αερομεταφορών
Ελληνική Αεροπορική Ένωση

Επιβράβευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο αντικείμενο των Αερομεταφορών

Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση εγκαινίασε τον θεσμό της βράβευσης νέων επιστημόνων στο αντικείμενο των αερομεταφορών. Στόχος της είναι η υποστήριξη των νέων επιστημόνων, η ενίσχυση της καινοτομίας, καθώς και η προώθηση-δημοσιοποίηση του έργου τους μέσω της βράβευσης και της απονομής τιμήματος-οικονομικής επιβράβευσης.

Το ΔΣ της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης, προσκαλεί τα μέλη της Ένωσης στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 στις 17.00 στο γραφείο του Εμμ. Γκύζη (Ασκληπιού 67 & Ερεσσού 1), με θέματα:
– Απολογισμός Πεπραγμένων Έτους 2012
– Οικονομικός Απολογισμός Έτους 2012
– Ψηφοφορία

Την ίδια μερα θα απονεμηθούν τα βραβεία για τις Ακαδημαϊκές Εργασίες νέων επιστημόνων.

Σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά για την Ελλάδα, η Ελληνική Αεροπορική Ένωση (ΕΑΕ) εγκαινίασε τον θεσμό της βράβευσης νέων επιστημόνων στο αντικείμενο των αερομεταφορών. Στόχος της ΕΑΕ είναι η υποστήριξη των νέων επιστημόνων, η ενίσχυση της καινοτομίας, καθώς και η προώθηση-δημοσιοποίηση του έργου τους μέσω της βράβευσης και της απονομής τιμήματος-οικονομικής επιβράβευσης στους αποφοίτους που πρόσφατα (τελευταία διετία) εκπόνησαν διπλωματικές/ πτυχιακές/ μεταπτυχιακές εργασίες στο πλαίσιο των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιστημονική κοινότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΑΕ και οι Έλληνες απόφοιτοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και την αλλοδαπή έστειλαν εργασίες τους, γεγονός που τεκμηριώνει το ενδιαφέρον από τους νέους επιστήμονες σε καινοτόμους τομείς στον κλάδο των αερομεταφορών.

Μετά από ενδελεχή επισκόπηση των εργασιών που υποβλήθηκαν, ομόφωνα το ΔΣ της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπου οι δύο εργασίες που θα βραβευτούν είναι:

  • Τίτλος: “Προσδιορισμός βέλτιστης κατανομής χρονοπαραθύρων αεροδρομίων με χρήση του αλγορίθμου αναζήτησης αρμονίας (harmony search)”
    Ακαδημαϊκό Έτος: 2011/12
    Συγγραφέας: Σπανάκης Γεράσιμος
    Επιβλέπουσα: Δρ. Βούλα Ψαράκη-Καλουπτσίδη, επ. καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, ΕΜΠ.
  • Τίτλος: “Appraisal  of investment strategies for uninterruptible airport operations in Europe during severe snow incidents”
    Ακαδημαϊκό Έτος: 2010/11
    Συγγραφέας: Ξενικάκης Γρηγόριος
    Επιβλέπουσα: Dr. Chikage Miyoshi, MSc in Airport Planning and Management, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Cranfield, Ηνωμένο Βασίλειο.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024