Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρίες

Η Iberia σταματά τις πτήσεις προς Αθήνα, Κων/πολη, Κάιρο, Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 January 2013, 14:51

Η Iberia έχει ήδη επιβεβαίωσει ότι θα σταματήσει τα δρομολόγια προς Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κάιρο από τα μέσα Ιανουαρίου, τα οποία θα ακολουθήσουν και πτήσεις μακρινών προορισμών (Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα) από την 1η Απριλίου.

Ο ισπανικός αερομεταφορέας Iberia ανακοίνωσε περικοπές στα δρομολόγιά του, ως μέρος του σχεδίου μετασχηματισμού της εταιρείας να επικεντρωθεί σε στρατηγικά και κερδοφόρα δρομολόγια.

Τον περασμένο μήνα η μητρική της Iberia, IAG, ανακοίνωσε ότι η αεροπορική εταιρεία έχανε 1,7 εκατ. ευρώ ανά ημέρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Iberia, Rafael Sánchez-Lozano να παραδέχεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μια “μάχη για επιβίωση”.

Η Iberia έχει ήδη επιβεβαίωσει ότι θα σταματήσει τα δρομολόγια προς Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κάιρο από τα μέσα Ιανουαρίου, τα οποία θα ακολουθήσουν και πτήσεις μακρινών προορισμών (Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα) από την 1η Απριλίου.
Η εταιρεία δήλωσε ότι ”διακόπτει τις, κυρίως, πτήσεις ταξιδιών αναψυχής από τη Μαδρίτη προς Αθήνα, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Σάντο Ντομίνγκο και Αβάνα” και ότι ”οι προορισμοί αυτοί μπορούν να προσεγγιστούν απευθείας από την Ισπανία με άλλες αεροπορικές εταιρείες”.

Πρόσθεσε ότι η πτήση προς Σαν Χουάν θα εξυπηρετείται μέσω Μαϊάμι, και το Μοντεβιδέο μέσω άλλων προορισμών της Iberia στην περιοχή.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι ”οι νέες πολιτικές είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή της στην κερδοφορία και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά”. Ακόμη, ότι ”θα βελτιώσει τις συνδέσεις για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας συχνότητα μία ή δύο ημερήσιων πτήσεων”, με αυξημένη χωρητικότητα στις πτήσεις σε προορισμούς όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, το Μαϊάμι, η Κεντρική Αμερική, η Χιλή και ο Ισημερινός και αύξηση της προσφοράς θέσεων για τις υπηρεσίες προς Λονδίνο, Καζαμπλάνκα, Αλγέρι, Ντακάρ, Nouakchott και Μαλάμπο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top