Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Αρχίζει η καταγραφή των καλών πρακτικών των δήμων στον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 14 January 2013, 13:11

Όσοι δήμοι το επιθυμούν, μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, να αναδεικνύουν συγκεκριμένες καλές πρακτικές, που έχουν εφαρμόσει ή εφαρμόζουν, αναφορικά με την ανάπτυξη, διαχείριση και προβολή του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο.

Άρχισε η ανάρτηση καλών πρακτικών δήμων και γενικά τουριστικών προορισμών στο νέο τμήμα της ιστοσελίδας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε), που είναι  αφιερωμένο στον τουρισμό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kedke.gr/tourism.

Η πρώτη καλή πρακτική προέρχεται από το Δήμο Χερσονήσου (Ηρακλείου) Κρήτης και αφορά στον σχεδιασμό και υλοποίηση της καμπάνιας “Be Our Crete Reporter. Explore Hersonissos Municipality” στα δύο μεγάλα τουριστικά portals Zoover και Trivago. Οι συμμετέχοντες στο σχετικό διαγωνισμό τουρίστες ουσιαστικά κλήθηκαν να προβάλουν την περιοχή και μάλιστα όχι μόνο το γνωστό παραθαλάσσιο τμήμα της, αλλά και την σχετικά άγνωστη ενδοχώρα της, μέσα από τα δικά τους μάτια: με φωτογραφίες και videos, που οι ίδιοι τράβηξαν. Οι πολλές και ενδιαφέρουσας λεπτομέρειες της καμπάνιας αυτής καθώς και σχετικές φωτογραφίες και videos στο http://www.kedke.gr/tourism/?cat=42.

Η νέα ιστοσελίδα της Κ.Ε.Δ.Ε στοχεύει στην ενίσχυση και ανάδειξη των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων των Δήμων της Χώρας σε σχέση με τον Τουρισμό. Μέσω της ιστοσελίδας αυτής, οι Δήμοι  μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδήσεις για τον τουρισμό, σε απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα, αλλά  και στις πηγές στατιστικών στοιχείων και μελετών, που ενδέχεται να τους βοηθήσουν στο έργο τους.

Όσοι δήμοι το επιθυμούν, μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας, να αναδεικνύουν συγκεκριμένες καλές πρακτικές, που έχουν εφαρμόσει ή εφαρμόζουν, αναφορικά με την ανάπτυξη, διαχείριση και προβολή του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο. Θα συγκροτηθεί έτσι μία “τράπεζα καλών πρακτικών”, από την οποία θα μπορεί να αντλήσει κανείς πληροφορίες και εμπειρία για ανάλογες δράσεις στο μέλλον. Να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα δεν υφίσταται στη χώρα μας καταγραφή καλών πρακτικών στον τουριστικό τομέα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top