Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑύξηση 20% στις προκρατήσεις των αυστριακών τουριστών για την Ελλάδα
Τάσεις

Αύξηση 20% στις προκρατήσεις των αυστριακών τουριστών για την Ελλάδα

Η αύξηση για τη φετινή περίοδο της κρουαζιέρας από την Αυστρία στα Ιόνια Νησιά θα αγγίξει το 10%. Ακόμη, σε στενή συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη, προγραμματίζονται μελλοντικές δράσεις της Π.Ι.Ν., με στόχο την αυστριακή αγορά.

Με αύξηση στις προκρατήσεις, της τάξης του 20%, η Ελλάδα ανακάμπτει και επιστρέφει στην κορυφή των προτιμήσεων των αυστριακών τουριστών. Αυτό είναι το αρχικό και συνάμα το βασικό συμπέρασμα από την τουριστική έκθεση της Βιέννης Vienna International Tourism Fair (10-13 Ιανουαρίου), στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το δικό της περίπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Ι.Ν. κ. Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση, πραγματοποίησε επαφές με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ χαιρέτισε στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος της Κέρκυρας, προσκαλώντας παράγοντες του τουρισμού να επισκεφτούν τα Ιόνια Νησιά.

Επίσης, ο κ. Σκούρτης έδωσε συνέντευξη Τύπου σε κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της Αυστρίας, σε συνέχεια της φιλοξενίας των δημοσιογράφων στα Ιόνια Νησιά, καθώς επίσης και σε τοπικά ραδιόφωνα με στόχο την καλύτερη προβολή των νησιών.

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο κ. Σκούρτης, συμφώνησε να φιλοξενηθούν στην Περιφέρεια δημοσιογράφοι κρατικού καναλιού, με την υποχρέωση από την πλευρά τους να γυρίσουν ντοκιμαντέρ σχετικά με τα Ιόνια Νησιά. Ο αντιπεριφερειάρχης, σε στενή συνεργασία που είχε με το διευθυντή του ΕΟΤ στη Βιέννη, κ. Παναγιώτη Σκορδά, προγραμμάτισε μελλοντικές δράσεις της Π.Ι.Ν., με στόχο την αυστριακή αγορά.

Σημαντική ήταν η συνάντηση του κ. αντιπεριφερειάρχη με στελέχη των Μινωικών Γραμμών, κ. Μ. Χατζάκη (μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας) και κ. Ελ. Ηλιάδη, υποδιευθυντή πωλήσεων στην Ευρώπη, με θέμα συζήτησης την απευθείας σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία και την έκδοση ενιαίου εισιτηρίου μέχρι την Κέρκυρα.

Βάρος δόθηκε και στη συνάντηση με το διευθυντή της εταιρεία κρουαζιέρας MSG, Thomas Boem, από τον οποίο ζήτησε την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα νησιά του Ιονίου, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι η αύξηση για τη φετινή περίοδο στα Ιόνια Νησιά θα αγγίξει το 10%.

Τέλος, ο κ. Σκούρτης είχε συνάντηση με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας ΝΙΚΙ και συζήτησε τη δυνατότητα ταχύτερης έναρξης των πτήσεων, καθώς και τη αύξηση της συχνότητας των πτήσεων από την Αυστρία.

Σημειώνεται ότι την υποστήριξη του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. είχε η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τις επαφές του κ. Χρ. Σκούρτη (δεξιά), κατά την Vienna International Tourism Fair.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024