Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑπέσυρε το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό το Κατάρ
Επενδύσεις

Απέσυρε το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό το Κατάρ

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit, η βρετανική London and Regional Properties και η ελληνική LAMDA Development συνεχίζουν ως ενδιαφερόμενοι στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Η Qatar Investment Authority δεν υπέγραψε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας, όπως προέβλεπε η Β΄ Φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού, αποσύροντας έτσι το ενδιαφέρον της.

Η εταιρεία από το Qatar επεδίωκε διακρατική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και κατ’επέκταση στήριξη για ζητήματα φορολογίας και ανάπτυξης. Ζητούσε ακόμη μεταφορά κυβερνητικών φορέων στο Ελληνικό, καθώς και επιδότηση για την ανέγερση των νέων κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου. Πρόθεσή τους επίσης ήταν να τους δοθεί πλήρης κυριότητα του ακινήτου και όχι το 30%, όπως προβλέπει ο διαγωνισμός.

Μετά την εξέλιξη αυτή, στη διεκδίκηση για το Ελληνικό, παραμένουν τρεις υποψήφιοι επενδυτές. Πρόκειται για την ισραηλινή εταιρεία Elbit, τη βρετανική London and Regional Properties και την ελληνική LAMDA Development.

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν ειδικές συναντήσεις παρουσιάσεων και επισκέψεων στους χώρους του Ελληνικού, από τους ως άνω επενδυτές. Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2013.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024