Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού η ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων
Γαστρονομία

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού η ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε σήμερα ότι στη στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού οι θεματικές ενότητες αποτελούν άμεση προτεραιότητα γιατί θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Την ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας, στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του τουρισμού αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Θήρας στο Μουσείο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2013 ως Έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη.

Η υπουργός επισήμανε ότι στη στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού οι θεματικές ενότητες αποτελούν άμεση προτεραιότητα γιατί θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγάλο “στοίχημα” για τον ελληνικό τουρισμό.

“Αξιοποιώντας τα στοιχεία που μας καθιέρωσαν παγκοσμίως ως τουριστικό προορισμό, προωθούμε μια σειρά μέτρων που θα συμβάλουν στη μεγιστοποίηση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού”, είπε χαρακτηριστικά. “Στόχος, ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος, με σκοπό την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε”.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού, είναι η ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο γαστρονομικός τουρισμός, “ο οποίος στην Ελλάδα έχει μια μεγάλη δυναμική, την οποία δυστυχώς δεν εκμεταλλευθήκαμε μέχρι σήμερα, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο”, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη.

“Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας, να ανακηρύξει το 2013 έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη, είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που κινείται προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Να αναδειχθούν μοναδικά στοιχεία, τα οποία διαθέτει πλούσια η Σαντορίνη και να προβληθούν ως κομμάτι του τουριστικού μας προϊόντος. Το νησί της Σαντορίνης, που ούτως ή άλλως αποτελεί ένα ισχυρό brand στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, είναι ο ιδανικός τόπος από τον οποίο μπορεί να ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια. Μια εκστρατεία γαστρονομίας, μέσω της οποίας θα προβάλλονται ιδιαίτερα προϊόντα για τα οποία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη ζήτηση. Η εκστρατεία αυτή, θα είναι όχημα ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό, σε μια εποχή που είναι το απόλυτο ζητούμενο για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα”.

Kαι η υπουργός κατέληξε: “Ο τουρισμός είναι από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικού τομείς της ελληνικής οικονομίας. Προσπαθούμε να τον κάνουμε πιο ανταγωνιστικό και αποδοτικό. Με στοχευμένες ενέργειες, που θα αναδεικνύουν τον πλούτο που διαθέτουμε. Στις προσπάθειες σας, θα βρείτε το Υπουργείο Τουρισμού συμπαραστάτη και αρωγό. Είμαι πεπεισμένη ότι η συνεργασία μας μπορεί να αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό.

Κλείνω με κάτι που επαναλαμβάνω σε κάθε περίπτωση με έμφαση. Ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας. Σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες επιχειρηματικότητας, προοπτικές επενδύσεων. Γι’αυτό είμαστε εδώ με μόνο σκοπό να ενώσουμε δυνάμεις.

Ο τουρισμός οφείλει να γίνει υπόθεση όλων, ολόκληρης της δυναμικής κοινωνίας του τουρισμού. Των περιφερειών, των δήμων, των επιχειρηματιών, των εργαζομένων του κλάδου, των φορέων του τουρισμού, όλων των Ελλήνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε να συνεισφέρουμε σε αυτή την εθνική υπόθεση. Να μην περιμένουμε μόνο από το κράτος και την κυβέρνηση να κάνει κάτι. Να μη ζητάμε μόνο, αλλά να προσπαθούμε στο βαθμό που μπορούμε, ίσως κάνοντας ο καθένας και τη δική του υπέρβαση, σε αυτή την κοινή προσπάθεια και τον εθνικό στόχο. Μαζί, ενώνοντας δυνάμεις, μπορούμε να φτάσουμε πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ανάκαμψη του τουρισμού μας, την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Ο τουρισμός μπορεί να γίνει το χαμόγελο της ελπίδας και αισιοδοξίας. Το όχημα της ανάπτυξης της νέας Ελλάδας”.

Hands – 2013 Year of Gastronomy in Santorini.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024