Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσεις8η HORECA: 463 εκθέτες σε 42.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση
Εκθέσεις

8η HORECA: 463 εκθέτες σε 42.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση

Η 8η Διεθνής Έκθεση HORECA 2013 θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 11 Φεβρουαρίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, και αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της.

Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, η 8η HORECA έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 463 εκθετών, καλύπτοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 42.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 100.000 επαγγελματίες επισκέπτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Σε συνάρτηση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της, η 8η HORECA επιβεβαιώνει όσους τη χαρακτηρίζουν ως τη σημαντικότερη εκθεσιακή διοργάνωση για την τουριστική και την ευρύτερη επισιτιστική βιομηχανία της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα και την ευθύνη των θεσμικών φορέων του κλάδου, πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις:

  • 2η Γενική Συνέλευση ΞΕΕ: Η 2η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) θα λάβει χώρα στις 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:30 σε ειδικό χώρο του Hall 2, όπου θα παρευρεθούν πάνω από 2.000 ξενοδόχοι από όλη τη χώρα.
  • 6ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας: Για άλλη μια χρονιά το Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου, χάρη στις ποιοτικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει. Επίσης, σε ειδική προσυνεδριακή συνάντηση θα παρουσιαστεί η ανάληψη και το πρόγραμμα του παγκόσμιου συνεδρίου των Αρχιμαγείρων “WACS Congress Athens 2016”.

  • Future Hotel on the Web: Σε μια εποχή που οι κρατήσεις από το διαδίκτυο ο ολοένα αυξάνονται, το “Future Hotel on the Web”, οδηγεί τον Έλληνα ξενοδόχο στη νέα ψηφιακή εποχή και τον βοηθά να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις του από το διαδίκτυο αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.
  • 2ο HORECA Beer Festival: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το HORECA Beer Festival με στόχο την ανάδειξη του προϊόντος και την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου. Με περισσότερες συμμετοχές beer bartenders, διαγωνισμούς και παρουσιάσεις των νέων trends, ενώ παρόντα θα είναι και τα σημαντικότερα brands μπίρας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

  • “Ελληνικό Πρωινό”: Στόχος του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) είναι η δημιουργία ενός πρωινού που θα φέρνει τους πελάτες των ξενοδοχείων σε γνωριμία με τη μεγάλη ποικιλία της τοπικής κουζίνας. Φέτος θα παρουσιαστούν τοπικά εδέσματα και προϊόντα, που σερβίρονται ήδη σε ξενοδοχεία, από τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κω, τη Λέσβο, τη Νάξο, τη Χαλκιδική, τη Μαγνησία και τη Μεσσηνία.
  • Πρωταθλήματα Καφέ του SCAE Hellas: Μετά τη διάκριση της χώρας μας ως “World’s Best Nation” και το 2012, η φετινή διοργάνωση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων στην 8η HORECA αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάδειξη των καλύτερων Ελλήνων baristi.
  • 1ο Bartending Show: Το 1ο Bartending  Show είναι γεγονός στη HORECA. Καταξιωμένοι bartenders και mixologists θα παρουσιάσουν στους επαγγελματίες επισκέπτες καθετί καινούργιο αφορά στις τάσεις, στις μεθόδους και στην παρουσίαση για την παρασκευή νέων και κλασικών cocktails. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν πρωτότυποι διαγωνισμοί καθώς και το 18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cocktail της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος.
  • 1ο Σαλόνι Ελληνικού Κρασιού: Στο 1ο Σαλόνι Ελληνικού Κρασιού, οι οινοποιητικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από την αγορά των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντα σεμινάρια και γευστικές δοκιμές.
  • Γαστρονομία και Ελληνικός Τουρισμός: Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της 8ης ΗΟRECA, ο ΣΕΤΕ θα πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση με θέμα “Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη”. Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με την πορεία του project “Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού”, όπως και για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η σύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία.
  • Φόρουμ Επιμελητηρίων “Συνέργειες με προοπτικές”: Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ώρες 13:30-16:00, με πρωτοβουλία του περιοδικού “Τουριστική Αγορά” και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΞΕΕ, θα διοργανωθεί φόρουμ επιμελητηρίων με τη συμμετοχή του Ελληνο-Ιταλικού, Ελληνο-Τουρκικού, Ελληνο-Κινεζικού, Ελληνο-Βραζιλιανού και του Ελληνο-Καναδικού Επιμελητηρίου. Στόχος του forum είναι η ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και της προσέλκυσης επισκεπτών προς την Ελλάδα.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024