Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ διεθνής γαστρονομική κοινότητα στρέφεται στην Αθήνα το 2016
Γαστρονομία

Η διεθνής γαστρονομική κοινότητα στρέφεται στην Αθήνα το 2016

Πάνω από 2.000 επαγγελματίες της γαστρονομίας θα βρεθούν το 2016 στην Αθήνα για το 37ο Διεθνές Συνέδριο Αρχιμαγείρων Το συνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι ξένοι τον πλούτο της ελληνικής γης.

Έκκληση για συνεργασία, έμπρακτη συμπαράσταση και ενεργή συμμετοχή στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας μέσω του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS) απηύθυναν οι αρμόδιοι φορείς σε επιχειρήσεις και επαγγελματικές σχολές μαγειρικής κατά την επίσημη παρουσίαση του Συνεδρίου που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της 8ης HORECA, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μιλτιάδης Καρούμπας “το συνέδριο που θα γίνει το 2016 στην Αθήνα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι ξένοι φίλοι μας τον πλούτο της ελληνικής γης” και προέτρεψε τους πάντες να συνεισφέρουν -καθείς με την ιδιότητά του- στη διάδοση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ας αξιοποιήσουμε το ότι περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες του κλάδου θα έρθουν στην Αθήνα για το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι ευκαιρία να συνεργαστούμε και να βρούμε από κοινού ιδέες για συμμετοχή σε δράσεις για την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στους ξένους προσκεκλημένους”.

“Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε”, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, “είναι ότι η Αθήνα, παρά τους δύσκολους καιρούς, παραμένει μια σύγχρονη και φιλόξενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που θέλει και μπορεί να κινηθεί στην τροχιά της ανάπτυξης, του διαλόγου, και της ανταλλαγής των ιδεών… H φιλοξενία διοργανώσεων σαν του WACS αποκτά πρόσθετη και διττή σημασία: αφενός, συμβάλλει στην καλή φήμη και τη θετική εικόνα της πόλης διεθνώς, και αφετέρου, έχει άμεση απήχηση στις οικονομικές δραστηριότητες και την αγορά”.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της WACS, κ. Gissur Gudmundsson δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το συνέδριο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2016, λέγοντας ότι “αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, αλλά και ξεχωριστό προνόμιο που το ενδιαφέρον της διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας θα στραφεί στις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο συνέδριο της Αθήνας η μίνι “Ολυμπιάδα Μαγειρικής”.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών κ. Γεώργιος Μπρούλιας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες του συνεδρίου και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα των αρχιμαγείρων, καθώς μέσα από τη διοργάνωση πρόκειται να προβληθούν τα δυνατά σημεία της πόλης.
Ο κ. Γ. Νικητιάδης, ως υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στο διάστημα της διεκδίκησης του συνεδρίου και υποστηρικτής της όλης προσπάθειας, τόνισε από τη μεριά του σχετικά με την επιτυχή διεκδίκηση του συνεδρίου ότι επρόκειτο για διπλή νίκη, καθώς επιτεύχθηκε σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα, ενώ επισήμανε ότι η καθαυτή υλοποίηση του το 2016 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθούν πολλές και διάφορες πτυχές της πόλης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Athens Convention Bureau από την υπεύθυνη Πωλήσεων και Επικοινωνίας του γραφείου, κα Αλεξία Παναγιωτοπούλου και ολοκληρώθηκε με την αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος Συνεργασίας προς επιχειρήσεις και επαγγελματικές σχολές μαγειρικής από την εταίρο και διευθύντρια Επικοινωνίας της Artion Conferences & Events κα Δέσποινα Αμαραντίδου. Απευθυνόμενη προς τους επαγγελματίες του κλάδου, η κα Αμαραντίδου σχολίασε ότι η περίσταση προσφέρει ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες, δράσεις και συνέργειες που πρέπει πρώτα να αντιληφθούμε και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούμε. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει μία δυναμική θετική προβολή για την Αθήνα, τη χώρα και τη γαστρονομία της, ενώ θα τονώσει οικονομικά τις εταιρείες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν ενεργά σε αυτήν.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, επαγγελματίες, εκπρόσωποι εταιρειών και εκπαιδευτικά ιδρύματα του κλάδου, οι φορείς και επιχειρήσεις που στήριξαν την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην υποβολή του φακέλου διεκδίκησης και αποτέλεσαν σημαντικούς αρωγούς για την επιτυχή του διεκδίκηση.


Από αριστερά προς τα δεξιά: κα Δ. Αμαραντίδου, εταίρος και διευθύντρια Επικοινωνίας ARTION Conferences & Events, κ. Γ. Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μ. Καρούμπας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κ. G. Gudmundsson, πρόεδρος της WACS – World Association of Chefs Societies, κ. Γ. Μπρούλιας, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024