Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία'Πάντρεμα' του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της Κω με δράσεις μέσα από το Ελληνικό-Κωακό πρωινό
Ελληνικό Πρωινό

'Πάντρεμα' του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της Κω με δράσεις μέσα από το Ελληνικό-Κωακό πρωινό

Στο περίπτερο της Κω στην 8η HORECA, οι γεύσεις που προβλήθηκαν, αλλά και η ωριαία παρουσίαση με παράλληλη ζωντανή επίδειξη συνταγών (live show cooking), κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Με επιτυχία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της 8ης HORECA η παρουσίαση του Κωακού Πρωινού και η παράλληλη προβολή των τοπικών προϊόντων από την Ένωση Ξενοδόχων Κω. Το περίπτερο του νησιού, οι γεύσεις που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, αλλά και η ωριαία παρουσίαση με παράλληλη ζωντανή επίδειξη συνταγών (live show cooking), πραγματικά κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, των γευσιγνωστών, αλλά και των δημοσιογράφων.

“Ως Ένωση Ξενοδόχων Κω βάλαμε ένα στοίχημα προς το ‘πάντρεμα’ του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα του νησιού μας ξεκινώντας με δράσεις έμπρακτα  μέσα από το Ελληνικό-Κωακό Πρωινό”, αναφέρει η Ένωση. “Το όλο εγχείρημα επετεύχθη με πολλή δουλειά αλλά και με την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων της Κω που πραγματικά έδωσαν την ψυχή τους. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν και ιδιαιτέρως τους: Chef Μιχάλη Ποταμούση (υπεύθυνος chef) και την ομάδα του: chef Γεωργαλή Φρατζή, chef Μουσταφά Τζίνογλου, Μαριλένα Χόνδρου, Ειρήνη Ιβάνοβα. Τον Σπύρο Βασιλειάδη και τον Παναγιώτη Γιάννου για την προσφορά των τυριών, τη ΒΙΜΕΛ και τη ‘Μέλισσα’ (Ανθούλη) για τα προϊόντα μελιού, το ζαχαροπλαστείο ‘Παράδοση’ για το τοματάκι, το ζαχαροπλαστείο ‘Κως’ για τα λαζαράκια, το Λύκειο Ελληνίδων (και ιδιαίτερα την κα Αργυρώ Χαρτοφύλλη) για τα κατιμέρια και τα παξιμαδάκια, το φούρνο ‘Το Γιαννιώτικο’ για τα ψωμιά-κουλούρια, την κα Άννα Αθανασίου για τις λαμπρόπιτες, τα ΚΕΚ Έψιλον και ΚΕΚ  ΑΝΚΩ, τη Speedex, το σύλλογο γυναικών Πυλίου ‘Αναξίκλεια’ (και ιδιαίτερα την κα Χρύσα Φώτη) το Κέντρο Γραφικών Τεχνών, το ‘Αλωνάκι’ και τον ‘Κωακό Ελαιώνα’ για τα προϊόντα ελαιόλαδου. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για την άψογη διοργάνωση.

Αυτή η επιτυχημένη παρουσίαση του παραγωγικού πλούτου του νησιού είναι η έναρξη μιας ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας με σκοπό να αναδείξουμε τη ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά του αγαπημένου μας τόπου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024