Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εκχωρεί την τουριστική επαγγελματική κατάρτιση σε ιδιωτικές σχολές
Τουριστική εκπαίδευση

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εκχωρεί την τουριστική επαγγελματική κατάρτιση σε ιδιωτικές σχολές

Η επιχειρούμενη κατάργηση της δημόσιας ανώτατης τουριστικής εκπαίδευσης αποτελεί συνέχεια της υποβάθμισης των Τουριστικών Τμημάτων των ΤΕΙ που ακολουθήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλώνει ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας την πολιτική των μνημονίων με εντεινόμενο πάθος και προσήλωση, οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας, στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στην απαξίωση όλων των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων και εργαλείων προς όφελος, κατά κύριο λόγο, των συμφερόντων του διεθνοποιημένου μεγάλου κεφαλαίου. Δεν αποτελεί εξαίρεση και ο σημαντικός για την χώρα μας κλάδος οικονομικής δραστηριότητας, ο τουρισμός”, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

“Οι βαρύγδουπες δηλώσεις της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία η υπουργός Τουρισμού (πρόσφατα στην HORECA), περί ‘βαριάς βιομηχανίας’ και ‘εθνικού σχεδίου’ για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αποδεικνύονται ‘στάχτη στα μάτια του κόσμου’ για να καλυφθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης των πάντων και στον τομέα του τουρισμού.

Η επιχειρούμενη κατάργηση της δημόσιας ανώτατης τουριστικής εκπαίδευσης, του ιστορικού τμήματος του ΤΕΙ Αθήνας, συμπεριλαμβανομένου, μέσω του Σχεδίου “Αθηνά” του Υπουργείου Παιδείας, αποτελεί συνέχεια της υποβάθμισης των Τουριστικών Τμημάτων των ΤΕΙ -η μοναδική στη χώρα τριτοβάθμια προπτυχιακή τουριστική εκπαίδευση- που ακολουθήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, και η οποία ολοκληρώνεται τώρα με την κατάργησή τους, την μετατροπή τους σε κατευθύνσεις και την εξαφάνισή τους από το μηχανογραφικό.

Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με τη κατάργηση, ουσιαστικά και του ΟΤΕΚ, καθώς και την προοπτική εκχώρησης της τουριστικής επαγγελματικής κατάρτισης σε ιδιωτικές σχολές σηματοδοτεί και αναδεικνύει ξεκάθαρα, όχι απλά τις προθέσεις, αλλά την εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης και της υπουργού Τουρισμού.

Προφανώς έτσι εννοεί η υπουργός Τουρισμού τον 4ο άξονα του ‘εθνικού σχεδίου’, το οποίο υλοποιεί η μνημονιακή κυβέρνησή της και αναφέρεται ‘στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό’ του τουρισμού: τη δογματική κατάργηση ο,τιδήποτε δημόσιου στην τουριστική κατάρτιση και εκπαίδευση και την εκχώρησή τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία αναβάθμισε σε ‘κοινωνικό εταίρο'”.

και ο κ. Κριτσωτάκης καταλήγει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας. ζητώντας την απόσυρση του Σχεδίου “Αθηνά’ και θα εκφράσει την αντίθεσή του στην τουριστοκτόνα πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία στο σχέδιο αυτό εκφράζεται με την προσπάθεια κατάργησης της δημόσιας ανώτατης τουριστικής εκπαίδευσης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024