Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΘετικά για τα Χανιά τα σημάδια από τη σκανδιναβική τουριστική αγορά
Ένωση Ξενοδόχων Χανίων

Θετικά για τα Χανιά τα σημάδια από τη σκανδιναβική τουριστική αγορά

Η γερμανική αγορά έχει μειωθεί αισθητά στα Χανιά, καθώς εκπροσωπεί μόλις το 5,4% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων. Συγκεκριμένα το 2012 περίπου 38.839 Γερμανοί αφίχθησαν στα Χανιά.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, ITB Berlin 2013 παρευρέθηκαν τα μέλη από το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, κ.κ. Μανώλης Γιαννούλης, Γιώργος Μαθιουλάκης, Γιώργος Νικάκης και Κυριάκος Παπαδάκης, οι οποίοι είχαν πολλές συνομιλίες με Tour Operators διαφόρων αγορών, καθώς και με δημοσιογράφους.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων πιστεύει στη διασπορά κινδύνου και άρα στην ανάπτυξη όσο περισσότερων τουριστικών αγορών γίνεται με προορισμό τον Αερολιμένα Χανίων. “Τα κύρια μηνύματα που εισπράχθηκαν από τις παραπάνω συναντήσεις”, αναφέρουν οι Χανιώτες ξενοδόχοι “είναι:

1. Η Ελλάδα έχει βελτιωμένη εικόνα από πέρυσι, δεδομένου ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ υπολογίζεται να είναι αισθητά μειωμένος, αλλά και η πολιτική αστάθεια να είναι περιορισμένη σε σύγκριση με πέρυσι
2. Οι σκανδιναβικές χώρες (που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον προορισμό μας, εφόσον αντιστοιχούν περίπου στο 62% των αφίξεων) δείχνουν θετικά σημάδια ιδίως λόγω της πτωτικής πορείας του ευρώ σε σχέση με τα νομίσματά τους, αλλά και λόγω των τιμών που έχουν προσφέρει οι ξενοδόχοι
3. Η αγγλική και πολωνική αγορά εμφανίζουν θετικά σημάδια όσον αφορά στα Χανιά
4. Η ρωσική αγορά εμφανίζει θετικά σημάδια για την Ελλάδα ως προορισμό. Στα Χανιά το 2012 αφίχθησαν μόνο 3.239 Ρώσοι επισκέπτες. Το 2013 προβλέπεται αυτό το νούμερο να υπερδιπλασιάζεται (αν και θα παραμείνει μικρό σε σχέση με τις άλλες αγορές)
5. Η γερμανική αγορά θα έχει διψήφια άνοδο στην Ελλάδα, αν και το 2012 λόγω της αρνητικής κατάστασης κατέγραψε ιστορικά χαμηλό σημείο. Πιστεύουμε ότι στο Νομό Χανίων πρέπει να στοχεύσουμε στρατηγικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της γερμανικής αγοράς και για αυτό το λόγο θα οργανώσουμε ημερίδα με προσκεκλημένους όλους τους Tour Operators της συγκεκριμένης αγοράς”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024