Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕπαφές της Εκκλησίας της Ελλάδος στη ρωσική έκθεση MITT για προσκυνηματικό τουρισμό
Θρησκευτικός τουρισμός

Επαφές της Εκκλησίας της Ελλάδος στη ρωσική έκθεση MITT για προσκυνηματικό τουρισμό

Η αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει συναντήσεις συνεργασίας με ρωσικά τουριστικά γραφεία και Tour Operators στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ στη Ρωσία.

Ξεκινά σήμερα στη Μόσχα η μεγάλη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ, στην οποία μετέχει το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η έκθεση αυτή αποτελεί από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, το δε έτος 2012 την επισκέφθηκαν 82.933 άτομα, εκ των οποίων σε ποσοστό 74% επαγγελματίες του τουρισμού. Φέτος στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ανάμεσα στους 57 συνεκθέτες, και σε ειδικό χώρο, φιλοξενούνται και οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες διά του Συνοδικού Γραφείου, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, διαθέτουν ρωσόφωνο υλικό των Ι. Μονών και Ι. Προσκυνημάτων τους.

Η αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, αποτελούμενη από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα, κ. Βασίλειο Τζέρπο, μέλος, και κ. Χρήστο Πετρέα, επιστημονικό συνεργάτη αυτού, μερίμνησαν σήμερα στον εκθεσιακό χώρο για την παραλαβή και τακτοποίηση του υλικού, καθώς και τη διακόσμηση του χώρου, από τον οποίο το ως άνω υλικό πρόκειται να διατεθεί κατά τις επόμενες ημέρες στους τουριστικούς πράκτορες και λοιπούς επαγγελματίες επισκέπτες της εν λόγω έκθεσης.

Στη συνέχεια, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον γενικό πρόξενο κ. Ιωάννη Πλώτα, όπου ενημερώθηκε αυτή για τις θετικές εξελίξεις ως προς την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη χώρα μας.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον γενικό πρόξενο για τις πρόσφατες δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος στα θέματα του Θρησκευτικού Τουρισμού, και ιδιαίτερος λόγος έγινε για την πρόσφατη υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για τη συμμετοχή της, διά του Συνοδικού Γραφείου, σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Συζητήθηκαν επίσης τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, το βράδυ, η αντιπροσωπεία είχε δίωρη συνάντηση συνεργασίας με την κα Tatiana Zotova, εκ των ιδιοκτητών του Ρώσου Tour Operator LABIRINT, ενός εκ των μεγαλυτέρων ρωσικών τουριστικών γραφείων, και των συνεργατών της κας Marina Zatsepina και κ. Platon Klimenok, στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές του προσκυνηματικού τουρισμού από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024