Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια'Ώρα της Γης' αύριο και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Αεροδρόμια

'Ώρα της Γης' αύριο και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Κατά τη διάρκεια της 'Ώρας της Γης 2013', θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει για 5η συνεχή χρονιά “παρών” στην “Ώρα της Γης 2013”, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχοδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της “Ώρας της Γης 2013”, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.
 
Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στον αεροσταθμό θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.  

Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμμετάσχει στην “Ώρα της Γης”, μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι. Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, θα συμμετέχουν και μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας: Leroy Merlin, Κωτσόβολος, Factory Outlet, Sofitel, Aegean Airlines, Swissport κ.ά.

Πέραν της συμβολικής συμμετοχής του σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δραστηριοποιείται συστηματικά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, υλοποιώντας από το 2008 “Εταιρικό Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή”, το οποίο επικαιροποιείται σε ετήσια βάση. Παράλληλα, το αεροδρόμιο της Αθήνας συμμετέχει ενεργά στο εθελοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη διαχείριση και μείωση των εκπομπών άνθρακα Airport Carbon Accreditation, έχοντας πρωτοστατήσει στη σύλληψη και στο σχεδιασμό του προγράμματος που ξεκίνησε το 2008 και έχοντας πετύχει μείωση των εκπομπών άνθρακα 20% από το 2005 μέχρι σήμερα.

Επισημαίνεται ότι η διακοπή λειτουργίας του δυτικού διαδρόμου δε θα επηρεάσει τη λειτουργία του αεροδρομίου και πραγματοποιείται κατόπιν ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που επιτρέπεται από την περιορισμένη διάρκεια της δράσης. Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά από τον ανατολικό διάδρομο του αεροδρομίου. Η μείωση του φωτισμού στις καθορισμένες υποδομές γίνεται τηρώντας απόλυτα τις συνθήκες ασφαλείας επιβατών, επισκεπτών και προσωπικού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024