Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟικολόγοι Πράσινοι: Οι κίνδυνοι από το ναυάγιο του Sea Diamond γίνονται απειλητικοί
Περιβάλλον

Οικολόγοι Πράσινοι: Οι κίνδυνοι από το ναυάγιο του Sea Diamond γίνονται απειλητικοί

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερ από τα ναυάγιο του Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης και οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν ότι είναι έξι χρόνια 'που κύλησαν ανάμεσα σε υποσχέσεις του Ελληνικού Κράτους και της Περιφέρειας, χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα'.

Η ανέλκυση του Sea Diamond και η αποτροπή του κινδύνου μεγαλύτερης ρύπανσης βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά, ενώ η απάντληση των καυσίμων, το Μάιο του 2009, αποδείχθηκε ένα προεκλογικό φιάσκο, σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους. “Το ‘κουφάρι’ του πλοίου βρίσκεται στην κυριολεξία κρεμασμένο σε μία απότομη πλαγιά του βυθού στα 120 μέτρα, με κίνδυνο κάθε στιγμή να ολισθήσει και να φτάσει στα 280 μέτρα βάθος με δραματικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον. Οι επιστήμονες του Πολυτεχνείου της Κρήτης έχουν  αποφανθεί  για την επικινδυνότητα της κατάστασης”, επισημαίνουν.

“Πολύ πρόσφατα είναι τα περιστατικά όπου το πλωτό φράγμα –μικρό σε σχέση με το μέγεθος του ναυαγίου- δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα ελαιώδη πετρελαιοειδή που ανεβαίνουν από το Sea Diamond, καθώς αυτοί διασκορπίζονται σε διάφορες κατευθύνσεις μέσα στη θάλασσα. Το ρόλο του ‘ειδικού αντιρρυπαντικού σκάφους’ διαδραματίζει πολυεστερική βάρκα 4,7 μέτρων, με μηχανή 25 ίππων, που δεν μπορεί να λειτουργήσει με ανέμους. Ο πλωτός τηλεμετρικός σταθμός που είχε εξαγγελθεί από το ΥΠΕΚΑ το 2010 δεν έχει εγκατασταθεί και κανένα σύστημα βιοεξυγίανσης δεν έχει τοποθετηθεί μέσα στην περιοχή των πλωτών φραγμάτων, για να εντοπίζει την ύπαρξη σημαντικής διαφυγής πετρελαίου”.

Ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, κ. Νίκος Χρυσόγελος, βασιζόμενος στα στοιχεία της μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης υπέβαλε πέρυσι το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με γραπτή ερώτησή του προς την Κομισιόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. “Η απάντηση της Επιτροπής ήταν απογοητευτική, αξιολογώντας τις επιπτώσεις με κοντόφθαλμο τρόπο –με βάση αυτό που μέχρι τώρα βλέπουμε. Δε θεώρησε το ναυάγιο ‘στερεό απόβλητο’, ώστε να υπάρχει ενδεχόμενο παράβασης της Οδηγίας 2006/12/ΕΚ περί των στερεών αποβλήτων και δε συνδυάστηκε με πιέσεις, ώστε να αναληφθούν επειγόντως οι απαραίτητες ενέργειες. Μόνες θετικές εξελίξεις, το γεγονός ότι η δικαστική διαδικασία κατάφερε μόλις να αρχίσει -μετά από επανειλημμένες αναβολές, αλλά και η αγωγή του Δήμου Θήρας κατά της εταιρείας και του αλληλοασφαλιστικού οργανισμού P & I Club, που θα συζητηθούν στον Πειραιά τον επόμενο μήνα. Ελπίδα μπορεί να προκύψει και από την πρόσφατη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη τήρηση του κοινοτικού δικαίου από την ελληνική κυβέρνηση, που έγινε τον Ιανουάριο του 2013 από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ‘Αρχιπέλαγος’, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του YALE στο Connecticut των ΗΠΑ”.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συντάσσονται με τους κατοίκους και τους φορείς της Σαντορίνης στην προσπάθειά τους να μην ξεχαστεί το θέμα της ανέλκυσης του πλοίου, “το οποίο συνεχίζει να αποτελεί απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον (όχι μόνο της Σαντορίνης)”, όπως λένε χαρακτηριστικά. “Από πλευράς μας θα επανέλθουμε με Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας να ενεργοποιηθεί, ώστε να απομακρυνθεί ένα εγκαταλειμμένο απόβλητο που απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής. Η ανέλκυση είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο εγχείρημα, που όσο περνά ο καιρός γίνεται δυσκολότερο. Είναι απαραίτητο να δράσουμε άμεσα.

Θυμίζουμε και πάλι ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, όπως αποδεικνύουν οι απαντήσεις της Επιτροπής για διαθεσιμότητα κονδυλίων (π.χ. από το ΕΠΠΕΡΑΑ ή το ΕΣΠΑ Κρήτης και Ν. Αιγαίου), χωρίς ωστόσο να έχει κατατεθεί από την ελληνική πλευρά οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

Η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη για όσα θα συμβούν στο μέλλον στη θάλασσά της Σαντορίνης. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η τοπική Λιμενική Αρχή έχουν υποχρέωση να παρέμβουν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο και το φυσικό περιβάλλον. Οφείλουν να το κάνουν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024