Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΕκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν κατά το Μαραθώνιο της Βοστώνης – 3 νεκροί και 144 τραυματίες
Αθλητικός τουρισμός

Εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν κατά το Μαραθώνιο της Βοστώνης – 3 νεκροί και 144 τραυματίες

Έκρηξη μηχανισμών κατά τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου της Βοστώνης. Τρεις οι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες. Το αεροδρόμιο της πόλης λειτουργεί κανονικά, ενώ σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον ενεργοποιήθηκαν αντιτρομοκρατικά μέτρα σε ξενοδοχεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σύραγγες.

Αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλής το FBI μελετούν βίντεο και φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για τις δύο βόμβες που εξερράγησαν χθες Δευτέρα κοντά στη γραμμή του τερματισμού προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

Πολλά από τα θύματα ακρωτηριάστηκαν ή έχουν σοβαρά τραύματα, καθώς οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων και σε μιρή απόσταση μεταξύ τους.

Η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον ενεργοποίησαν αντιτρομοκρατικά μέτρα σε καίρια σημεία, όπως ξενοδοχεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σύραγγες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο Μαραθώνιο της Βοστόνης τρέχουν κάθε χρόνο 27.000 άνθρωποι και τον παρακολουθούν περίπου 500.000 και, κατά συνέπεια, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα έχουν άφθονα οπτικά στοιχεία για το τι συνέβη πριν και μετά την έκρηξη των δύο μηχανισμών.

Η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον ενεργοποίησαν αντιτρομοκρατικά μέτρα σε καίρια σημεία, όπως ξενοδοχεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σύραγγες. Το FBI ηγείται των ερευνών με τη βοήθεια αξιωματούχων του δήμου, της Πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δήλωσε ο Richard DesLauriers από το FBI σε συνέντευξη Τύπου. “Είναι μια εγκληματολογική έρευνα και είναι εν δυνάμει μια τρομοκρατική έρευνα”, δήλωσε ενώ αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά τα πρώτα ευρήματα ή την κατεύθυνση των ερευνών.

Ωστόσο, κανείς μπορεί ακόμη να πει με βεβαιότητα ποιοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις ή ποια μπορεί να ήταν τα κίνητρά τους, παρόλο που αξιωματούχοι λένε πως οι συνθήκες στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις δείχνουν ότι μπορεί να εμπλέκονται ισλαμιστές ή Αμερικανοί αντικυβερνητικοί εξτρεμιστές. Μέχρι στιγμής καμιά υπηρεσία δεν έχει βρει στοιχεία ότι υπήρξε κάποια φανερή προειδοποίηση για την επίθεση ούτε έχει προκύψει κάποια ανάληψη ευθύνης.

Πάντως, ύστερα από τα χθεσινά συμβάντα, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του Μαραθώνιου του Λονδίνου (Virgin London Marathon), κατά τον οποίο θα συμμετάχουν 36.000 άνθρωποι, αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024