Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔιακοπή των πτήσεων της Ryanair από/προς Βόλο από το Σεπτέμβριο του 2013
Αεροπορικές εταιρείες

Διακοπή των πτήσεων της Ryanair από/προς Βόλο από το Σεπτέμβριο του 2013

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ryanair πιέζει για άμεση υπογραφή μιας νέας πολύχρονης σύμβασης, που θα πρέπει να εγκριθεί ως προς το ύψος του ποσού από το ελεγκτικό συνέδριο.

H αεροπορική εταιρεία Ryanair σταματά όλες τις πτήσεις από Βόλο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά την άρνηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για συμφωνία διαφημιστικής προώθησης. Από την πλευρά του, μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, ο περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός διαψεύδει ότι υπάρχει αθέτηση συμφωνίας, τονίζει ότι η Περιφέρεια είναι τακτική στις πληρωμές της και ότι η Ryanair στην ουσία πιέζει για άμεση υπογραφή μιας νέας πολύχρονης σύμβασης, που θα πρέπει να εγκριθεί ως προς το ύψος του ποσού από το ελεγκτικό συνέδριο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι ακυρώνει πρόωρα έξι πτήσεις της από και προς το Βόλο, έπειτα από τη μη τήρηση της συμφωνίας για καμπάνια διαφημιστικής προώθησης των πτήσεων της Ryanair στο Βόλο. “Η Ryanair πρόκειται να σταματήσει τις πτήσεις από και προς το Βόλο στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, που ως αποτέλεσμα θα έχει να χαθούν 50.000 επισκέπτες και πάνω από 16 εκατ. ευρώ τουριστικών εσόδων έπειτα από την αθέτηση συμφωνίας με την Ryanairγια διεθνή προβολή των πτήσεων. Αυτή η διαφημιστική προώθηση σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές εισιτηρίων της Ryanair, θα διατηρούσαν πάνω από 50 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και θα εγγυόταν τον ερχομό επισκεπτών από άλλες χώρες σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της Ελλάδας”.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Robin Kiely εκ μέρους της εταιρείας, “η Ryanair σχεδίαζε να συνεχίσει τα τρία επιτυχημένα δρομολόγια από το Βόλο με προορισμό Βρυξέλες, Φρανκφούρτη και Μιλάνο ,μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, κάτι το οποίο θα έφερνε πάνω από 50.000 επισκέπτες ετησίως και πάνω από 16 εκατ. ευρώ σε τουριστικά έσοδα και βέβαια θα διατηρούσε 50 θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αθέτησε τη συμφωνία με την Ryanair για την διαφημιστική προώθηση των πτήσεων και τωρα είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τις πτήσεις από τις 17 Σεπτεμβρίου 2013.Ο περιφερειάρχης της Θεσσαλίας θα πρέπει τώρα να εξηγήσει στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, εστιατορίων, στους κατοίκους, καθώς και σε όλους όσους εξαρτώνται από τον τουρισμό γιατί αρνήθηκε τη συνεργασία με τη μόνη αεροπορική που ενδιαφέρθηκε να φέρει νέους επισκέπτες, και εκατομμύρια ευρώ τουριστικών εσόδων καθώς καινα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ερωτηθείς σχετικά από την ΕΡΑ Βόλου, επισήμανε ότι ψεύδεται η εταιρεία όταν κάνει λόγο για αθέτηση της συμφωνίας. “Εμείς πληρώνουμε κανονικά τη σύμβαση που έχουμε μαζί της και η οποία λήγει τέλος Μαΐου 2013. Κάναμε δεκτή τη νέα σύμβαση που μας απέστειλαν, αν και είναι για τρία χρόνια και το ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί φθάνει τα 2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, ενώ αφαίρεσαν και μία πτήση, αλλά τους ζητήσαμε εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες για την υπογραφή της συμφωνίας. Όπως γνωρίζετε, το ποσό είναι υψηλό και πρέπει να εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο. Υπάρχει η σχετική αλληλογραφία που το πιστοποιεί (e-mail). Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Robin Kiely τηλεφωνικά αλλά κανείς δεν μας έδινε το τηλέφωνό του”.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι “μας ζητούσαν να υπογράψουμε μία σύμβαση όπου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας ήταν ο κ. Απ. Παπατόλιας και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ότι άλλαξε η Περιφερειακή Αρχή. Εμείς τους στείλαμε έγγραφο με όλη τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς το ποσό είναι μεγάλο και θα πρέπει να περάσει από ελεγκτικό συνέδριο. Αυτοί ζητούσαν επιτακτικά να υπογράψουμε άμεσα. Δε γίνεται αυτό, υπάρχουν διαδικασίες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024