Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Accor ενισχύει τη θέση της στην αειοφόρο φιλοξενία
Βιώσιμος τουρισμός

Η Accor ενισχύει τη θέση της στην αειοφόρο φιλοξενία

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια περιβαλλοντικής δέσμευσης, πέρυσι την 21η Απριλίου 2012, η Accor απέδειξε και πάλι το πρωτοποριακό της πνεύμα λανσάροντας το PLANET 21.

Με το PLANET 21, η Accor έχει θέσει μία σειρά από φιλόδοξους στόχους για το 2015. Αυτοί οι στόχοι είναι χωρισμένοι σε επτά κατηγορίες (υγεία, φύση, άνθρακας, καινοτομία, τοπική ανάπτυξη, απασχόληση και διάλογο) και 21 δεσμεύσεις.

Για να εξασφαλίσει ότι το PLANET 21 είναι μέρος της καθημερινής λειτουργίας των 3.500 ξενοδοχείων της και κατά συνέπεια να συμβάλει στην επαναφορά της βιωσιμότητας, η Accor εισήγαγε ένα καινοτόμο σύστημα για να παρακολουθεί την επίδοση των ξενοδοχείων της στην αειφόρο ανάπτυξη. Αυτό το σύστημα, που βασίζεται σε τέσσερα επίπεδα επίδοσης (χάλκινο, ασημένιο, χρυσό και πλατινένιο), καθοδηγεί και ενθαρρύνει τους ξενοδόχους του Ομίλου Accor κατά την εφαρμογή των μέτρων βιωσιμότητας.

“Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα του PLANET 21, η ανάλυση των δεδομένων αντανακλά ένα θετικό αντίκτυπο και την αυξανόμενη συμμετοχή των ξενοδόχων μας,” εξηγεί η Sophie Flak, Executive Vice President Sustainable Development and Académie Accor. “Στις αρχές του 2012, το 76% των ξενοδοχείων δεν πληρούσαν ακόμη ούτε τα ελάχιστα απαιτούμενα standards του PLANET 21 (χάλκινο επίπεδο). Αλλά ένα χρόνο μετά, το 60% από αυτά πληρούν τουλάχιστον τις ελάχιστες απαιτήσεις του χάλκινου επιπέδου, και το 31% αυτών των εγκαταστάσεων έχουν πλέον πιστοποιηθεί ως ξενοδοχεία αειφόρου ανάπτυξης”.

Οι πελάτες των ξενοδοχείων σήμερα λένε πως ανησυχούν όλο και περισσότερο για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και πως αυτές οι δράσεις τους παρέχουν εγγύηση πως τα ξενοδοχεία του Ομίλου Accor έχουν αναλάβει δράση σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, παρακολουθούν και αναλύουν την κατανάλωση νερού και ενέργειας, χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού, ρυθμιστές ροής του νερού και λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, προσφέρουν καλά ισορροπημένα πιάτα στο μενού τους ή καταπολεμούν τον παιδικό σεξουαλικό τουρισμό.

Έχουμε βελτιώσει με επιτυχία το περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο των ξενοδοχείων μας σε μεγάλο βαθμό μέσω της ευρείας κλίμακας ανάπτυξης ενός ειδικού μαθήματος e-learning  σε οχτώ γλώσσες που δημιουργήθηκε από και για τους ξενοδόχους. Αυτό το εργαλείο μας έχει επιτρέψει να εκπαιδεύσουμε πάνω από 60.000 εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων 5.000 στην Γαλλία.

Plant for the Planet: αγροδασοκομικά έργα για τις τοπικές κοινότητες των ξενοδοχείων
Το πρόγραμμα αναδάσωσης της Accor, Plant for the Planet, αποδεικνύει την αυξανόμενη δέσμευση των ξενοδοχείων μας για την αειφόρο ανάπτυξη. Φέτος, το πρόγραμμα πήρε νέα ώθηση με την αυξανόμενη υποστήριξη για την τοπική αγροδασοκομία στις κοινότητες των ξενοδοχείων.

Από το λανσάρισμα του PLANET 21 και την έναρξη συνεργασίας με το Pur Projet και το Tristan Lecomte, 13 νέες φυτείες έχουν εγκαινιαστεί σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Αυτές οι φυτείες προστίθενται στις έξι ιστορικές αναδασώσεις. Επτά νέες αναδασώσεις θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του έτους.

1.400 ξενοδοχεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Plant for the Planet από το λανσάρισμα του το 2009. Αυτά τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν την ακόλουθη φόρμουλα για να παροτρύνουν τους πελάτες τους να επαναχρησιμοποιούν τις πετσέτες τους: “Σε αυτό το ξενοδοχείο, πέντε επαναχρησιμοποιημένες πετσέτες = ένα φυτεμένο δέντρο”. Μέχρι στιγμής, χάρη στην εξοικονόμηση των πλυντηρίων από αυτό το πρόγραμμα, τα ξενοδοχεία έχουν χρηματοδοτήσει την φύτευση τριών εκατομμυρίων δέντρων.

Ακαδημία Accor: Η Accor στο επίκεντρο της κοινωνικής δέσμευσης του ομίλου
Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ακαδημία Accor έχει βοηθήσει στα προγράμματα αλληλεγγύης των εργαζομένων της, με σκοπό την σύνδεση των πολιτισμών και την παροχή υποστήριξης για την ανάπτυξη των ατόμων και την ενσωμάτωσή τους στο περιβάλλον τους. Συνολικά, πάνω από 6.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη εμπλακεί και 151 έργα έχουν λάβει χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να επωφελούνται άμεσα πάνω από 70.000 άνθρωποι σε 35 χώρες.

Το 2012, η Ακαδημία Accor υποστήριξε 41 νέα προγράμματα αλληλεγγύης στα οποία εμπλέκονται εργαζόμενοι της Accor: 33 προγράμματα κατάρτισης και εισαγωγής, τέσσερα προγράμματα για την προώθηση της τοπικής τεχνογνωσίας, και τέσσερα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας και έκτακτης ανάγκης.  

Η Accor έχει επίσης εμπλακεί από το 2001 στην καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών σε συνεργασία με την ECPAT International. Το 2012, πάνω από 30.000 εργαζόμενοι των ξενοδοχείων της Accor σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύτηκαν στο πώς να καταπολεμήσουν τον παιδικό σεξουαλικό τουρισμό. Σήμερα, 36 χώρες έχουν υπογράψει τον “Κώδικα Δεοντολογίας για την Προστασία των Παιδιών” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024