Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςEtihad Airways: Νέο δρομολόγιο κοινού κωδικού Άμπου Ντάμπι – Χονγκ Κονγκ με την Air Seychelles
Αεροπορικές εταιρείες

Etihad Airways: Νέο δρομολόγιο κοινού κωδικού Άμπου Ντάμπι – Χονγκ Κονγκ με την Air Seychelles

Το Χονγκ Κονγκ είναι ο τέταρτος προορισμός της Etihad Airways στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας μαζί με το Πεκίνο, το Τσενγκτού και τη Σανγκάη.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε την ένταξη του Χονγκ Κονγκ στο διεθνές δίκτυό της μέσω μίας νέας συμφωνίας κοινού κωδικού με τον εταίρο συνεργάτη της συμμαχίας, την Air Seychelles.

Η πρώτη πτήση από το Άμπου Ντάμπι προς το Χονγκ Κονγκ πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος της Air Seychelles τύπου Airbus A330-200 διακοσμημένο με έντονα χρώματα, και σηματοδότησε την έναρξη των τριών εβδομαδιαίων δρομολογίων μεταξύ των δύο πόλεων. Ο νέος αυτός προορισμός είναι ο δεύτερος της Air Seychelles από το κράτος των Σεϋχελλών προς το Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ο τέταρτος προορισμός της Etihad Airways στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας μαζί με το Πεκίνο, το Τσενγκτού και τη Σανγκάη. Αποτελεί στρατηγική πύλη για τους επαγγελματίες και τουρίστες μεταξύ Ασίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της ευρύτερης περιοχής του Κόλπου, της Αφρικής και των νήσων-κρατών στον Ινδικό Ωκεανό. Οι επιβάτες από το Χονγκ Κονγκ μπορούν πια να συνδέονται απρόσκοπτα από το Άμπου Ντάμπι σε 12 προορισμούς στην Ευρώπη, σε τρεις προορισμούς στην Αφρική, σε έξι στην περιοχή του Κόλπου και σε τρεις προορισμούς στη Μέση Ανατολή.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε πως η νέα συνεργασία κοινού κωδικού με την Air Seychelles αναδεικνύει ευκαιρίες για ανάπτυξη κέρδους και επέκταση δικτύου σε κάθε αεροπορική μέσω των αυξανόμενων συνεργασιών και κατανομών πόρων.

“Η συμφωνία κοινού κωδικού με την Air Seychelles επιτρέπει στην Etihad Airways να ξεκινήσει δρομολόγια από το Χονγκ Κονγκ και να επεκτείνει την πρόσβασή της στην Κίνα με ταχύτερους ρυθμούς συγκριτικά με αντίστοιχες δικές της ανεξάρτητες κινήσεις”.

Ο κ. Hogan συνέχισε: “Η συμφωνία αυτή παρέχει στην Etihad Airways άμεση και απευθείας πρόσβαση σε πλούσιες πηγές επιβατικών και εμπορευματικών κερδών στο Χονγκ Κονγκ και βασικών εξερχόμενων ταξιδιωτικών αγορών στη Νότια Κίνα όπως είναι η Γκουαντζού και η Σεντσέν.

Επιπλέον παρέχει ένα ακόμη εμπορικό και πολιτιστικό εναέριο σύνδεσμο μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας, τον δεύτερο μεγαλύτερο κλαδικό εμπορικό εταίρο, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες από το Χονγκ Κονγκ και της κοντινής Νότιας Κίνας σε μία ευρύτερη επιλογή επαγγελματικών και τουριστικών προορισμών.

Την ίδια στιγμή, η συνεισφορά της Etihad Airways στην πώληση θέσεων και εμπορευμάτων στο νέο δρομολόγιο βοηθά την Air Seychelles να μεγιστοποιήσει την ανταπόδοση κεφαλαίου με βασικούς μέτοχους όπως είναι το Τουριστικό Συμβούλιο των Σεϋχελλών και με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες για την επιτάχυνση της τουριστικής ανάπτυξης από το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κίνα και από άλλες αγορές στην περιοχή”.

“Η νέα συμφωνία κοινού κωδικού παρέχει αμοιβαία οφέλη τόσο για τις δύο αεροπορικές όσο και για τους επιβάτες όλων των δικτύων μας παγκοσμίως” συμπλήρωσε ο κ. Hogan.

Σχολιάζοντας το νέο δρομολόγιο από το διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, η Αυτού Εξοχότητα Ali Majed Al Mansoori, πρόεδρος της Εταιρείας Αεροδρομίων του Abu Dhabi (ADAC) δήλωσε: “Η Εταιρεία Αεροδρομίων του Abu Dhabi προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και τη σύνδεση με τα άλλα αεροδρόμια ώστε να διευκολύνει όλες τις ανάγκες και προσδοκίες των επιβατών, μία αποστολή που πάντα μας επιβράβευσε με πληθώρα σημαντικών και αναγνωρισμένων επαίνων και κατατάξεων διεθνώς.

Για αυτόν το λόγο είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την λειτουργία αυτού του νέου κοινού δρομολογίου της Etihad Airway και της Air Seychelles για να παρέχουμε στους επιβάτες μας αποτελεσματική και βολική σύνδεση μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Χονγκ Κονγκ. Τα τρία νέα εβδομαδιαία δρομολόγια αποδεικνύουν την ισχυρή θέση που έχει το Άμπου Ντάμπι ως ένας από τους βασικούς κόμβους αερομεταφορών στην περιοχή.

Η Εταιρεία Αεροδρομίων του Abu Dhabi επιθυμεί την περαιτέρω ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών και την επιτυχία τους και ανυπομονεί να δει περισσότερη επέκταση από το διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι”.

Η Etihad Airways απέκτησε το 2012 ποσοστό 40% της Air Seychelles και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο διοίκησης, ώστε να παρέχει στρατηγική υποστήριξη και διοικητική τεχνογνωσία στην αναδιαμόρφωση της αεροπορικής ως ένα βιώσιμο εμπορικά φορέα.

Τον περασμένο μήνα, μόλις ένα χρόνο μετά την συμμετοχή της Air Seychelles στην συμμαχία εταίρων της Etihad Airways, η αεροπορική ανακοίνωσε καθαρό κέρδος 1 εκατ. δολ. για το 2012, μετά από τρία χρόνια σημαντικών απωλειών.

Το αεροσκάφος Airbus A330-200 της AirSeychelles που πραγματοποιεί το δρομολόγιο κοινού κωδικού προς το Χονγκ Κονγκ προσφέρει 18 Business θέσεις και 256 Economy θέσεις.

Στη φωτογραφία, ο PeterBaumgartner, γενικός εμπορικός διευθυντής της EtihadAirways, ο CramerBall, διευθύνων σύμβουλος της AirSeychelles, και ο MohamadAlBalooki, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων υπηρεσιών κοινού κωδικού της EtihadAirways και της AirSeychelles στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι πριν την πρώτη πτήση του δρομολογίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024