Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Σπονδή ανάμεσα στα Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου
Γαστρονομία - εστίαση

Η Σπονδή ανάμεσα στα Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η 'Σπονδή' έχει συμπεριληφθεί στη λίστα Τhe World's Best 50 Restaurants και το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται τα δύο τελευταία χρόνια (2012-2013).

Η “Σπονδή”, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, συγκαταλέγεται πάλι και φέτος ανάμεσα στα καλύτερα 100 εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τα ετήσια βραβεία Τhe World’s Best 50 Restaurants –  S.Pellegrino και Acqua Panna. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Σπονδή έχει συμπεριληφθεί στη διάσημη λίστα και το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται τα δύο τελευταία (2012-2013).

Οι νικητές ανακοινώθηκαν στην επίσημη τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Guildhall του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας 29 Απριλίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν διακεκριμένοι εστιάτορες, σεφ κι επαγγελματίες από το χώρο της γαστρονομίας.

Η σημαντική αυτή διάκριση είναι η τρίτη τους τελευταίους μήνες, αφού το Μάρτιο η Σπονδή βραβεύθηκε ξανά με δύο αστέρια Michelin, και τον περασμένο Δεκέμβριο αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με τη λίστα The European 50 Best Restaurants, όπως είχε συγκαταλέγει τα έτη 2009 και 2010.

“Είμαστε υπερήφανοι και είναι τιμή μας να βρισκόμαστε ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου”, είπε ο κ. Απόστολος Τραστέλης, ιδιοκτήτης και δημιουργός της Σπονδής. “Η διάκριση είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης της ομάδας μας και η δέσμευση μας να διατηρούμε και να ανεβάζουμε σε συνεχή βάση τον πήχη της ποιότητας και υπηρεσιών, ακόμη και σε εποχές πρόκλησης”.

Το βραβείο Best Restaurant έλαβε το El Celler de Can Roca της Ισπανίας, τίτλο που κατείχε το φέτος δεύτερο εστιατόριο, Noma της Δανίας. Το βραβείο Lifetime Achievement απενεμήθη στον Αlain Ducasse, ενώ  Best Female Chef ονομάστηκε η Nadia Santini του Dal Pescatore της Ιταλίας. Βραβείο Sustainable Restaurant, μια νέα κατηγορία  που απονέμεται σε εστιατόριο με την υψηλότερη περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, έλαβε το Narisawa στο Τόκιο, της Ιαπωνίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024