Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Οικονομική Συμφωνία του Έτους στη Μέση Ανατολή
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Οικονομική Συμφωνία του Έτους στη Μέση Ανατολή

Το 2012 περισσότεροι από 300.000 επιβάτες επέλεξαν τα δίκτυα της Etihad Airways και της airberlin, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέσα στο 2013.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κέρδισε το βραβείο του Airfinance Journal για την “Καλύτερη Οικονομική Συμφωνία του Έτους Στη Μέση Ανατολή”.

Το αναγνωρισμένο βραβείο απονεμήθηκε στην Etihad Airways για το συνδυασμό της επένδυσης μετοχών και το ακόλουθο δάνειο πληρωμής πριν την παράδοση που διευκόλυνε χρηματοδοτικά την airberlin.

Οι κριτές αντάμειψαν την αεροπορική εταιρεία για τη συμφωνία και “τη σημαντική εργασία που πραγματοποιήθηκε ώστε να εξασφαλισθεί η συμμόρφωση των οικονομικών κανονισμών” και για “την ταχύτητα με την οποία τα συμβαλλόμενα μέρη δόμησαν και ολοκλήρωσαν την συναλλαγή”.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways δήλωσε σχετικά: “Τα οφέλη και ο θετικός αντίκτυπος από την απόκτηση μετοχών της Etihad Airways στην airberlin έχουν καταγραφεί και αυτό το βραβείο αποτελεί την εξαιρετική αναγνώριση αυτής της κίνησης αλλά και της εκ βαθέων δουλειάς που έγινε για την εξασφάλιση της αρχικής συνεργασίας.

Η συνεργασία είχε σημαντικό αντίκτυπο και στις δύο αεροπορικές, σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τους αριθμούς των επιβατών, καθώς και στον ευρύτερο αεροπορικό κλάδο καθώς έχει δείξει τα απτά οφέλη της συνεργασίας όλων των αεροπορικών – μελών της συμμαχίας της Etihad Airways”.

Ο Dickon Harris, συντάκτης στο Airfinance Journal, συμπλήρωσε: “Πρόκειται για μία μοναδική συμφωνία που ‘εντόπισε’ η Etihad Airways και προσφέρει εκλεπτυσμένη δομή χρηματοδότησης βοηθώντας το μέλλον της airberlin. Η Etihad Airways κέρδισε αυτό το βραβείο για την πρωτοποριακή προσέγγιση που ολοκληρώθηκε χωρίς τη βοήθεια επενδυτικών τραπεζών. Η συναλλαγή, στην οποία περιλαμβάνεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό πληρωμής πριν την παράδοση, μειώνει σημαντικά το κόστος το οποίο καλείται να πληρώσει η airberlin για τις επόμενες παραδόσεις”.

Το 2012 περισσότεροι από 300.000 επιβάτες επέλεξαν τα δίκτυα της Etihad Airways και της airberlin, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέσα στο 2013, καθώς ο αντίκτυπος της στενότερης συνεργασίας σε σχεδόν κάθε ένα τμήμα των δύο αερομεταφορέων αποδίδει καρπούς.

Παράλληλα, η συνεργασία με την airberlin διευρύνει το δίκτυο της Etihad Airways και δίνει τη δυνατότητα στην αεροπορική εταιρεία για περαιτέρω ευκαιρίες παγκόσμιας ανάπτυξης. 

Το προ παράδοσης δάνειο πληρωμής, βασικός συντελεστής για την επιβράβευση της Etihad Airways από το Airfinance Journal, κρίθηκε ως ιδιαιτέρως πολύπλοκο αφού απαιτούσε κοινή συμφωνία μεταξύ τριών εταιρειών: της airberlin, της Eithad Airways και της Boeing.  

Το προ παράδοσης δάνειο πληρωμής απαιτείται να έχει προσαρμοσμένη μείωση και προφίλ αποπληρωμής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα επαρκή ασφάλεια ανά πάσα στιγμή για την Etihad Airways με τη μορφή υπολοίπων προ πληρωμών παράδοσης και ιδίων κεφαλαίων σε μελλοντικές θέσεις παραγγελίας αεροσκαφών airberlin.

Η διευκόλυνση των 255 εκατ. δολ. είναι ένα δάνειο μετοχών εξασφαλισμένο απο τις προ παράδοσης πληρωμής καταθέσεις και τις μελλοντικές θέσεις παραγγελίας μετοχών. Ξεκλείδωσε την αντίστοιχη με την αξία της παράδοσης πριν την πληρωμή και των παραγγελιών ρευστότητα και εξασφαλίζεται απο τις προκαταβολικές πληρωμές και παραγγελίες των Boeing 737 και Boeing 787.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024