Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμμετοχή των αγροτουριστικών περιοχών στις νέες χρηματοδοτήσεις της ΕΕ
Τουρισμός Υπαίθρου

Συμμετοχή των αγροτουριστικών περιοχών στις νέες χρηματοδοτήσεις της ΕΕ

Η Eurogites εκπροσωπεί συνολικά 35 φορείς του τουρισμού υπαίθρου σε 28 ευρωπαϊκές χώρες, με τους οποίους είναι συνδεδεμένες 68.000 επιχειρήσεις-μέλη.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Eurogites, στο Dalwitz του Mecklenburg-Vorpommern της Γερμανίας. Κατά τη συνάντηση, οι χώρες-μέλη εξέλεξαν νέο διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη τριετία, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Andy Woodward από την Βρετανία, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Farm Stay UK, η οποία εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις αγροτουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προέρχονται από την Ελλάδα (Πάνος Πούλος, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας – ΣΕΑΓΕ), τη Νορβηγία (Jan Tjosaas), τη Λετονία (Asnate Ziemele), τη Λιθουανία (Linas Zabaliunas), τη Γαλλία (Patrick Farjas) και την Αυστρία (Hans Embacher). Ο Klaus Ehrlich (Ισπανία) ορίστηκε ως γενικός γραμματέας.

Ο Andy Woodward ως νέος πρόεδρος “βλέπει” στο επίκεντρο των μελλοντικών εργασιών της Eurogites τους τομείς της ανάπτυξης και προώθησης του αγροτουριστικού προϊόντος, την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο της ΕΕ και στην προετοιμασία νέων αναπτυξιακών προτάσεων. Ο νέος πρόεδρος θεωρεί οτι η συμμετοχή των αγροτουριστικών περιοχών στις νέες χρηματοδοτήσεις της ΕΕ αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του κλάδου. “Έχουμε μεγάλες δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού στην Ευρώπη. Η Eurogites ως ο μεγαλύτερος διεθνής φορέας εκπροσώπησης αυτού του τομέα, μπορεί να συμβάλει πολύ περισσότερο, έτσι ώστε οι εταιρείες-μέλη του να επωφεληθούν από την εμπειρία και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τους”, δήλωσε ο κ. Woodward.

Η Eurogites εκπροσωπεί συνολικά 35 φορείς του τουρισμού υπαίθρου σε 28 ευρωπαϊκές χώρες, με τους οποίους είναι συνδεδεμένες 68.000 επιχειρήσεις-μέλη.

Οι συμμετέχοντες στην Γενική Συνέλευση ξεναγήθηκαν στο Mecklenburg-Vorpommern, επισκεπτόμενοι αγροτουριστικές επιχειρήσεις όπως τα αγροκτήματα Dalwitz και Belitz, τον ξενώνα Αγριοβοτάνων Wildkräuterhotel Ehmkendorf και την μονάδα εκτροφής βοοειδών Darß στην χερσόνησο Born στη Βαλτική Θάλασσα.

Ο Lilly Kiihnel, διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου του κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, μέλος της Eurogites από τη Γερμανία δήλωσε: “Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε με εταίρους πέραν των συνόρων μας, για να εξασφαλιστεί το επίπεδο παροχών στις αγροτικές περιοχές, όπως οι συνθήκες διαβίωσης και αναψυχής των επισκεπτών. Ο Αγροτουρισμός παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο σε έναν αυξανόμενο αστικό πληθυσμό”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) οι κ.κ.: Πάνος Πούλος, Jan Tjosaas, Asnate Ziemele, Klaus Ehrlich, Andy Woodward, Linas Zabaliunas και Patrick Farjas.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024