Τελευταία νέα
Προώθηση προορισμού

Το Golden Hall υποδέχθηκε την Άνδρο

Το τουριστικό περίπτερο στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου φιλοξενεί τη φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες, καθώς και τις γεύσεις της Άνδρου.

Μία ιδιαίτερη έκθεση για την Άνδρο της Τέχνης και του πολιτισμού εγκαινιάστηκε στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να “γευτούν” τα μυστικά της. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου.

Με τη βοήθεια του Δήμου Άνδρου και παρουσία του δημάρχου κ. Γιάννη Γλυνού, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης. Το Ίδρυμα Β & Ε. Γουλανδρή, παρουσιάζει την εκθεσιακή και εκδοτική δραστηριότητα του από τα τελευταία 34 χρόνια, καθώς και την έκθεση γλυπτικής που διοργάνωσε με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο “Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ού αιώνα”. Έργα των Rodin, Cezar, De Chirico, Mitoraj, Heppworth, Τάκη, Ζογγολόπουλου, Καρέλλα, Τόμπρου κ.λπ., κοσμούν την έκθεση. Το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, με τίτλο “Αινίγματα του Ρεαλισμού” παρουσίασε γλυπτά και ζωγραφική από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού “Πλόες”.


Οι κ.κ. Κυριάκος Κουτσομάλης, Ειρήνη Βασιλοπούλου, Γιάννης Γλυνός (Δήμαρχος Άνδρου), Έρη Μανούσου, Νίκος Σιγάλας, Μαρία Χριστίνα Γρίβα (από τη Lamda Development) και Μιχαήλ Καΐρης.

Η Καΐρειος βιβλιοθήκη παρουσίασε το σημαντικό εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Άνδρο στα χρόνια της λειτουργίας της. Άνδρος σημαίνει ναυτοσύνη, σημαίνει καραβοκύρηδες, οπότε δεν μπορούσε να λείπει το Ναυτικό Μουσείο.

Παρουσιάζει παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης & Λαογραφίας εξέθεσε το εξαιρετικό του έργο, που χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα. Ταυτόχρονα, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life το οποίο ενισχύει και προστατεύει τη βιοποικιλότητα της Άνδρου, βρέθηκε στο Golden Hall για να δώσει σε όλους εμάς ένα μάθημα φροντίδας του περιβάλλοντος.

Το τουριστικό περίπτερο στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου φιλοξενεί τη φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες, καθώς και τις γεύσεις της Άνδρου. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο παρελθόν του νησιού μέσα από την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων, ακουμπώντας ταυτόχρονα το μέλλον, μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου.

Φορείς του νησιού και οι εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στο Golden Hall για να βοηθήσουν και να ενισχύσουν το τόσο σημαντικό έργο που γίνεται για την προβολή του νησιού. Highlight της μοναδικής βραδιάς ήταν ένα σύντομο video με πλάνα από τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία” που προβλήθηκαν αποκλειστικά στο Golden Hall με την παρουσία του σκηνοθέτη.

Όλοι οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο παρελθόν του νησιού μέσα από την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων, “ακουμπώντας” ταυτόχρονα το μέλλον, μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου. Ταυτόχρονα γεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και απήλαυσαν τα τοπικά κρασιά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024