Τελευταία νέα
Συνέδρια

Crete Meets China και στον τουρισμό

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης ήταν παρόντες στο συνέδριο, που συνδιοργανώνει σήμερα το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κρήτης με τίτλο 'Crete Meets China'.

H Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την έκθεση “Κρήτη – Η μεγάλη συνάντηση”, η οποία ξεκίνησε στις 24 Μαΐου, 2013 και λήγει σήμερα στο στάδιο Tae Kwon Do στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν σήμερα το συνέδριο με θέμα “Crete meets China” στην αίθουσα προθερμαντηρίου του Σταδίου. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων και του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας και υπό την αιγίδα του ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Σαγκάη, των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων και Τουρισμού, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρητίου Ένωσης, των Επιμελητηρίων Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου, των Δήμων Ηρακλείου, Χανίων, Φαιστού, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου, Ρέθυμνου, Σητείας, Ιεράπετρας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Συνδέσμου Ελαιοπαραγωγών της Κρήτης.

Το συνέδριο τιμούν με την παρουσία τους ως ομιλητές η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας κ. Du Qiwen, o εμπορικός και οικονομικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας κ. Sun Liwei, o πρόεδρος του Invest in Greeece κ. Άρις Συγγρός, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, ο υπεύθυνος του τμήματος Κίνας του ΕΒΕΑ κ. Μιχάλης Κανδαράκης, ο πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, η Ceo της Skysolar Group κα Ronghui Zhang κ.ά.

Ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης θα βραβεύσει, επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου τον κ. Στέλιο Ματζαπετάκη, πρόεδρο του Ιδρύματος “Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη” για τη συμβολή του στη διάδοση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, εντός και εκτός Ελλάδας και για τη μακροχρόνια και βαθιά σχέση, που διατηρεί με την Κίνα και το λαό της. Ακόμη, η κα Ανδριανή Ζουναλή θα παρουσιάσει τον ταξιδιωτικό οδηγό που έχει γραφεί στην κινεζική γλώσσα με τίτλο “The 100 Greek Islands Bible & Athens” και τον οποίο δημιούργησε η ίδια και έχει εκδοθεί από την Profit NET A.E./Happy Publications.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προβολή των δυνατοτήτων, της κουλτούρας, του πολιτισμού, του τουρισμού, των προϊόντων της Κρήτης στην Κίνα και οι επενδυτικές δυνατότητες από πλευράς της Κίνας προς την Κρήτη. Το “παρών” στο συνέδριο δίνουν, εκτός από τους Κρήτες επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και τα μέλη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, καθώς και Έλληνες και Κινέζοι δημοσιογράφοι. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από ζωντανή κρητική μουσική και βίντεο παρουσίασης της Κρήτης.

To συνέδριο “Crete meets China” συμπαρουσιάζει ο Φιλέλληνας Κινέζος δημοσιογράφος και συγγραφέας–μελετητής του έργου του Νίκου Καζαντζάκη κ. Yang ChaoBo.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024