Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήSani Eco Days: Από 23 Ιουνίου έως 25 Αυγούστου, οι Κυριακές είναι αφιερωμένες στη φύση
Περιβάλλον

Sani Eco Days: Από 23 Ιουνίου έως 25 Αυγούστου, οι Κυριακές είναι αφιερωμένες στη φύση

Το Sani Resort, με μία σειρά δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος Sani Green, διασφαλίζει τη σωστή διαχείριση της λειτουργίας των επιχειρήσεων του, έτσι ώστε να ωφεληθούν οι μελλοντικές γενιές, ενισχύοντας παράλληλα τη φιλοσοφία διακοπών που προσφέρει.

Η Σάνη ΑΕ πιστεύει ότι, προκειμένου οι επισκέπτες και οι κάτοικοι να ενδιαφερθούν για το περιβάλλον και να εκτιμήσουν τη σημασία του, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να “ζήσουν” τη φύση.

Οι φιλοξενούμενοι στο Sani Resort μπορούν να διανύσουν χιλιόμετρα από δασικά μονοπάτια και να κολυμπήσουν σε κάποιες από τις πιο καθαρές ακτές. Η εταιρεία αναγνωρίζει δε ότι το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα καθορίζεται από τις καθημερινές λειτουργίες ολόκληρου του Sani Resort και τον μονάδων. Για την εταιρία, αυτό είναι οικογενειακό καθήκον, υποχρέωση και τρόπος σκέψης. Γι’αυτό και δημιούργησε το Sani Green, ένα πρόγραμμα-πλαίσιο στο οποίο υπάγονται όλες οι οικολογικές πρωτοβουλίες της, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και συγκεκριμένα στους τομείς ενέργειας, νερού και απορριμμάτων, όπως και τη δημιουργία περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή. Πρωτοβουλίες του Sani Green συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την προστασία των υγροτόπων της Σάνης, την φύτευση και φροντίδα πάνω από 10.000 δέντρων στην Κασσάνδρα σε καμένες περιοχές με τους Φίλους του Πρασίνου Θεσσαλονίκης, και την στήριξη του Sani Resort μέσω οικο-ξεναγήσεων στο δάσος που συνδημιούργησε, και την πώληση του Sani Teddy Bear.

Στα πλαίσια του Sani Green διοργανώνονται και φέτος μια σειρά από εκδηλώσεις οικολογικού χαρακτήρα με τίτλο “Sani Eco Days”. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη φύση αλλά και στους υγροτόπους της Σάνης όπου παιδιά και ενήλικες έχουν την ευκαιρία να διασκέδασουν με διαδραστικά οικολογικά παιχνίδια.

Οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα γύρω από τη Sani Marina. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν να αποθανατίζουν τη φύση μέσω της ζωγραφικής και της φωτογραφίας, πως να χρησιμοποιούν με  εναλλακτικούς τρόπους ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, να παρακολουθήσουν παιδικές παραστάσεις θεάτρου-κουκλοθεάτρου και θεατρικά εργαστήρια με θέμα την οικολογική συνείδηση, να περιηγηθούν στα μονοπάτια των υγροτόπων τςη Σάνη, να παρελάσουν μαζί με τοπικές μπάντες στη Sani Marina, να συμμετέχουν στο  Κυνήγι του Xαμένου Θησαυρού και να χορέψουν στο τέλος της βραδιάς παρέα με παραδοσιακά συγκροτήματα. Παράλληλα, μπορούν να αγοράσουν  τοπικά προιόντα (μέλι, κρασί, κοσμήματα, γλυκά κουταλιού, υφαντά, φρούτα κ.ά.) από την υπαίθρια αγορά και να γευτούν έναν εκπληκτικό μπουφέ γεμάτο από “μεζέδες του ούζου και του ψαρά”.  

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης οικολογικές οργανώσεις (Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF, Aρκτούρος, Άνιμα κ.ά.)  με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Sani Eco Days
17.00-23.00 ECO MARKET (περίπτερα πώλησης τοπικών προιόντων όπως μέλι, κρασί, γλυκά, φρούτα , βιβλία οικολογίας, έκθεση ζωγραφικής και τέχνης κ.ά.) ΤΟΠΟΣ: SANI MARINA

17.00-19.00 Εργαστήριο φωτογραφίας και ζωγραφικής
ΤΟΠΟΣ:  ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ CINEMA ORFEAS

18.00-19.00 Κυνήγι χαμένου Θησαυρού
ΤΟΠΟΣ: ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ CINEMA ORFEAS

18.30- 19.30 Θεατρικό εργαστήρι
ΤΟΠΟΣ: ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΤΗ SANI MARINA

19.45-21.00 Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα
ΤΟΠΟΣ: GREEN MUSIC STAGE ΣΤΗ SANI MARINA

21.00- 22.00 Μουσική και χορός με παραδοσιακά ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα. Μπουφές με “μεζέδες του ούζου”
ΤΟΠΟΣ: ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗ SANI MARINA.

Το Sani Resort, με μία σειρά δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος Sani Green, διασφαλίζει τη σωστή διαχείριση της λειτουργίας των επιχειρήσεων του, έτσι ώστε να ωφεληθούν οι μελλοντικές γενιές, ενισχύοντας παράλληλα τη φιλοσοφία διακοπών που προσφέρει. Στo Sani Resort, oι φιλοξενούμενοι μπορούν να διανύσουν χιλιόμετρα από δασικά μονοπάτια, σε περισσότερα από 1200 στρέμματα δάσους, τα οποία φροντίζει μία αφοσιωμένη ειδική δασική ομάδα, καθώς επίσης να κολυμπήσουν σε κάποιες από τις πιο καθαρές ακτές, όπως έχουν πιστοποιηθεί από το ανεξάρτητο ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, το οποίο για 15 συνεχή έτη επιβραβεύει της παραλίες του Sani Resort με τη διάκριση της Μπλε Σημαίας για τη καθαριότητα και την οικολογική τους διαχείρηση. Επεκτείνωντας τη σωστή οικολογική διαχείρηση σε όλες τις καθημερινές του λειτουργίες, το Sani Resort δεσμεύεται για τη συνεχή βελτίωση των επιδοσεών του στους τομείς της εξοικονόμισης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της διαχείρησης νερού, της μείωση των απoρριμάτων, της επιλογής φιλικών προς το περιβάλλον προμηθειών, καθώς επίσης και την ευαισθητοποίησης των υπαλλήλων, των φιλοξενούμενων και της τοπικής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024