Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτις 3 Σεπτεμβρίου η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση Aegean – Οlympic Air
Αερομεταφορές

Στις 3 Σεπτεμβρίου η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση Aegean – Οlympic Air

Το πρώτο σχέδιο συγχώνευσης Aegean – Οlympic Air είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή λόγω ανησυχιών για δημιουργία μονοπωλίου.
Εάν προχωρήσει η συγχώνευση, η νεά αεροπορική εταιρεία θα αντιπροσωπεύει το 16% των διεθνών πτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος

Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει αποφασίσει αν θα επιτρέψει στην Aegean Airlines να απορροφήσει την Οlympic Air.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “New York Times” η παρούσα προσπάθεια συγχώνευσης των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Οlympic Air είναι η δεύτερη κατά σειρά και υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σχέδιο συγχώνευσης είχε αποκλειστεί από την Επιτροπή λόγω ανησυχιών για δημιουργία μονοπωλίου.

“Η στάση που θα τηρήσει σε αυτή την περίπτωση η η Επιτροπή θα δείξει πόσο έτοιμη είναι η ΕΕ να προσαρμόσει το ρυθμιστικό πλαίσιο του ανταγωνισμού στον χειμαζόμενο από την κρίση ευρωπαικό Νότο”, αναφέρεται στην αμερικανική εφημερίδα.

Οπως επισημαίνει το άρθρο, το Φεβρουάριο η Επιτροπή απέρριψε προτεινόμενη συγχώνευση της Ryanair και της Aer Lingus στην Ιρλανδία, μια ακόμη χώρα που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των δύο εταιρειών η συγχώνευση είναι η μόνη διέξοδος για την επιβίωση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Οlympic Air, καθώς σε περίπτωση που η Επιτροπή απορρίψει την συγχώνευση οι εταιρείες δε διαθέτουν plan B.

Εάν προχωρήσει η συγχώνευση Aegean – Olympic, η νεά αεροπορική εταιρεία θα είναι πολύ μικρότερη από τον αερομεταφορέα που προέκυψε της συγχώνευσης Ryanair – Aer Lingus και θα αντιπροσωπεύει το 16% των διεθνών πτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024