Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑθήνα και Σαντορίνη είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί των Κινέζων που ζουν στο Πεκίνο
Προβολή προορισμού

Αθήνα και Σαντορίνη είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί των Κινέζων που ζουν στο Πεκίνο

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BITE 2013 (Κίνα) και στο Workshop City Fair 2013 (Λονδίνο), συμμετείχε το Athens Convention & Visitors Bureau. Το ACVB συμμετείχε στην BITE 2013 ως συνεκθέτης εντός του Ελληνικού Περιπτέρου του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας στις αναδυόμενες διεθνείς τουριστικές αγορές, το Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BITE 2013, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21και 23 Ιουνίου στο Πεκίνο, στην Κίνα.

Η συμμετοχή της Αθήνας στην έκθεση του Πεκίνου, αποφασίστηκε σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης στην Πρωτεύουσα της Κίνας του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, συνοδεία αντιπροσωπείας του Δήμου Αθηναίων και κλιμακίου επιχειρηματιών και εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων της πόλης, τον περασμένο Μάρτιο, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Πεκίνου κ. Γουανγκ Ανσούν.

Το ACVB συμμετείχε στην BITE 2013 ως συνεκθέτης εντός του Ελληνικού Περιπτέρου του ΕΟΤ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, εθνικών και τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και με επαγγελματίες της αγοράς συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και κρατικών αποστολών στελεχών Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, έγινε  παρουσίαση των τουριστικών υπηρεσιών, των υποδομών και της πληθώρας επιλογών που μπορεί να προσφέρει η Αθήνα στους επισκέπτες και στους οργανωτές ταξιδιών, συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων και παρασχέθηκαν πρόσθετες πληροφορίες και στοιχεία για τον προορισμό.

Το stand του ACVB συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών επισκεπτών όσο και του κοινού. Το ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε για την πόλη και τους τομείς του τουρισμού αναψυχής και του επαγγελματικού τουρισμού εξαντλήθηκε.

Βάσει των πρώτων συμπερασμάτων από τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στην BITE 2013, η Αθήνα, μαζί με την Σαντορίνη αποτελούν τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς των Κινέζων που κατοικούν την ευρύτερη περιοχή του Πεκίνου.

Ειδικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται, ως προς τον τουρισμό αναψυχής, για ταξίδια σε συνδυασμό με επίσκεψη στα βασικά πολιτιστικά μνημεία της πόλης, για αγορές (shopping) και για ταξίδια νεόνυμφων (honeymooners).

Σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό τουρισμό, καταγράφεται ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση εταιρικών συναντήσεων (corporate events), για αποστολές αξιωματούχων των Περιφερειακών κυβερνήσεων ενώ βαίνει αυξανόμενος ο αριθμός επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων που ταξιδεύουν στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.

Από την πλευρά των επαγγελματιών επισκεπτών στο Περίπτερο της Αθήνας, ως θέματα που απασχολούν την αγορά, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων (visa), η έλλειψη απευθείας πτήσεων, η ανάγκη περισσότερου και πληρέστερου υλικού στην κινεζική γλώσσα και η παρουσία κινεζόφωνου προσωπικού στις τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών προξενικών αρχών στο Πεκίνο, την τρέχουσα περίοδο καταγράφεται αύξηση των χορηγήσεων visa κατά περίπου 65%.

To workshop City Fair 2013, στο Λονδίνο
Παράλληλα, το ACVB συμμετείχε την Δευτέρα 24 Ιουνίου, 2013 στο επαγγελματικού χαρακτήρα workshop City Fair 2013, στο Λονδίνο, που διοργανώνουν ετησίως, ο European Tour Operators Association (ETOA) και το δίκτυο European Cities Marketing (ECM).

Στο City Fair, οι εκπρόσωποι αστικών προορισμών και πόλεων της Ευρώπης, έρχονται σε επαφή με αυστηρά επιλεγμένους επαγγελματίες της διεθνούς, αλλά και της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς, όπως tour operators, οργανωτές συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων, online travel agencies κ.ά. και έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στοχευμένα και αποτελεσματικά τους προορισμούς τους και το τουριστικό τους προιόν.

Κατά τη διάρκεια του workshop, τα στελέχη του ACVB πραγματοποίησαν 27 προκαθορισμένες συναντήσεις και είχαν σειρά άλλων επαφών με επισκέπτες και εκθέτες της διοργάνωσης.

Βασικό συμπέρασμα από τις συναντήσεις αυτές, είναι μία αναθέρμανη του ενδιαφέροντος για την Αθήνα, τόσο στο προιόν του City Break όσο και στην αγορά συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων, ύστερα από μία μακρά περίοδο αρνητικού κλίματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024