Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣύρος και Μύκονος χαράσουν υδατοδρόμια
Αερομεταφορές

Σύρος και Μύκονος χαράσουν υδατοδρόμια

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με τη νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι.

Συνάντηση του δημάρχου κ. Γιάννη Δεκαβάλλα και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Βελισσαρίου καθώς και αιρετών του δήμου Σύρου – Ερμούπολης με εκπροσώπους της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν τη χάραξη υδατοδρομίου στην Σύρο. Την εταιρεία εκπροσωπούσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί ο δήμος από το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο δήμαρχος, “σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από πλευράς της εταιρείας, για την ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Σύμφωνα με τον νόμο 4146/2013 ‘Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις’, δίνεται άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου σε φυσικό, σε νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου ή δεύτερου βαθμού και σε ενώσεις προσώπων”.

Τόσο ο κ. Δεκαβάλλας, όσο και ο κ. Βελισσαρίου, υποστήριξαν πως, πρόκειται για ένα εγχείρημα “επένδυση για το νησί και επανάσταση για τον τουρισμό, και δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν την πρόταση ή τις προτάσεις που θα προκύψουν από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε πιθανά σημεία εγκατάστασης σημείου πρόσδεσης των υδροπλάνων στο λιμάνι καθώς και εναλλακτικές τοποθεσίες.

Ακολούθησε συνάντηση στην Μύκονο όπου κατατέθηκε η πρόταση της εταιρείας με τον κ. Χαραλάμπους με τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης τηςHellenic Seaplanes SA κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη και κ. Δημήτρη Μουρίκη, όπου συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση δημιουργίας κεντρικού υδατοδρομίου.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με τη νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα μπορούν να παίξουν έναν ρόλο υποστηρικτικό ίσως και για τις διακομιδές των ασθενών» και καταλήγοντας πως, “η νησιώτικη περιοχή δεν έχει παρά να υποστηρίξει και να δρομολογήσει τα υδροπλάνα, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε σε ποιες κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση”, καθώς, “τα υδροπλάνα θα αποτελούν ένα έργο συγκοινωνιακό που θα συνυπάρχει με τα πλωτά μέσα και τα πλοία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024