Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαλύτερη αξιοποίηση αεροσκαφών από τον Όμιλο Lufthansa
Αεροπορικές εταιρείες

Καλύτερη αξιοποίηση αεροσκαφών από τον Όμιλο Lufthansa

Η διαχείριση της δυναμικότητας ανάλογα με τη ζήτηση του α' εξαμήνου 2013 διασφαλίζει μεγαλύτερη πληρότητα αεροσκαφών σε αριθμό επιβατών και όγκο φορτίου.

Το α’ εξάμηνο του 2013 τα αεροσκάφη όλων των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου LufthansaLufthansa German Airlines (συμπεριλαμβανομένων των Germanwings και Lufthansa Regional), SWISS, Austrian Airlines και Lufthansa Cargo – αξιοποιήθηκαν καλύτερα συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο, χάρη στην πιο ευέλικτη διαχείριση της δυναμικότητας επιβατών / φορτίου και την προσαρμογή της ανάλογα με τη ζήτηση. Το πρώτο εξάμηνο και παρά τον μειωμένο αριθμό πτήσεων, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου μετέφεραν συνολικά 49,5 εκατ. επιβάτες, ουσιαστικά ισάριθμους με την προηγούμενη χρονιά (ελάχιστα λιγότερους, κατά 0,4%). Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση καινούριων και μεγαλύτερων αεροσκαφών, αποδοτικότερων και πιο αθόρυβων.

Παρότι η δυναμικότητα ήταν οριακά μειωμένη (-0,1%) σε όλο τον Όμιλο, το α’ εξάμηνο οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου αύξησαν τις πωλήσεις κατά 1,4% (σε revenue seat-kilometres). Αντίστοιχα, στον τομέα επιβατικής κίνησης, ο συντελεστής πληρότητας κινήθηκε ανοδικά, κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνοντας ποσοστό 78,1%.

Στη λήξη της περιόδου αυτής, ο συντελεστής πληρότητας φορτίου του Ομίλου σημείωσε ποσοστό 69,1%, αυξημένο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το α’ εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Lufthansa German Airlines (συμπεριλαμβανομένης της Germanwings και της Lufthansa Regional) αύξησε το συντελεστή πληρότητας κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας ποσοστό 77,4%. Το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, η δυναμικότητα παρέμεινε ουσιαστικά σταθερή, με ελάχιστη αύξηση μόλις 0,2%, ενώ ο δείκτης revenue seat-kilometres (RSK) αυξήθηκε κατά 1,4%. Η Lufthansa German Airlines μετέφερε συνολικά περίπου 36 εκατ. επιβάτες, σχεδόν ισάριθμους με την προηγούμενη χρονιά. Η SWISS βελτίωσε το συντελεστή πληρότητας κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας το 82,3%. Το α’ εξάμηνο η αεροπορική εταιρεία αύξησε τη δυναμικότητα κατά 2,1%, ενώ ο δείκτης Revenue passenger kilometres (RPK) αυξήθηκε κατά 4,3%. Το ίδιο διάστημα, ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε κατά 0,8%, φθάνοντας τους 8,2 εκατ. επιβάτες. Η Austrian Airlines μείωσε τη δυναμικότητα όσον αφορά τα διαθέσιμα επιβατοχιλιόμετρα (seat kilometers), κατά 7,4%, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά μόλις 5,3%. Χάρη στις προσαρμογές της δυναμικότητας, ο αριθμός επιβατών μειώθηκε συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 3%, στους 5,3 εκατομμύρια επιβάτες. Την ίδια περίοδο, η Austrian Airlines αύξησε το συντελεστή πληρότητας κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, αγγίζοντας ποσοστό 75,7%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Lufthansa για το α’ εξάμηνο του 2013 θα δημοσιευθούν στις 2 Αυγούστου 2013.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024