Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυναντήσεις σε όλη την Ελλάδα για ανάπτυξη υδατοδρομίων από την Hellenic Seaplanes
Αερομεταφορές

Συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα για ανάπτυξη υδατοδρομίων από την Hellenic Seaplanes

Η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.

Συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα είχαν τα στελέχη της Hellenic Seaplanes τις τελευταίες μέρες, με σκοπό την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα. Συγκεκριμένα τις τρεις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Δήμο Σαλαμίνας, στις Σποράδες το Δήμο Αλοννήσου, το Δήμο Σκοπέλου και το Δήμο Σκιάθου, καθώς και στην Πελοπόννησο στο Δήμο Πύργου, στο Κατάκολο και Κυλλήνη.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Τα στελέχη της Hellenic Seaplanes προσήλθαν στο διάλογο με τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις. Σε όλες τις συναντήσεις επισημάνθηκε το γόνιμο κλίμα που έγιναν οι συζητήσεις και εστίασαν στην “τοπική ανάπτυξη” και επενδύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος. Οι προσδοκίες από τις Tοπικές Aυτοδιοικήσεις, αλλά ακόμη και από τις εταιρείες κρουαζιέρας είναι μεγάλες, με το βάρος να πέφτει στο υπουργείο για το κατά πόσον γρήγορα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των παραπάνω, προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους επισήμανε στους εκπροσώπους των δήμων ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη των μέσων μεταφοράς, όπως η ανάπτυξη των υδροπλάνων, θα γίνει διά της συμμετοχής και των δύο πλευρών. Συγχρόνως, τους ενημέρωσε για τα κριτήρια που τίθενται για την δημιουργία υδατοδρομίου τα οποία θα είναι ανάλογα με το μέγεθος κάθε δήμου, τον αριθμό επιβατών και την αναλογία της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014 . Ωστόσο, για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από τα Δ.Σ. των Δήμων και των Λιμενικών Ταμείων, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση & αποβίβαση των επιβατών.

Σκοπός της Hellenic Seaplanes SA δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Καταλήγοντας επισήμανε πως “είναι αναγκαίο να εξετάσουμε σε ποιες κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024