Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜεγάλη η ζημιά στον κλάδο των αερομεταφορών μετά το συμβάν της Νέας Υόρκης

Μεγάλη η ζημιά στον κλάδο των αερομεταφορών μετά το συμβάν της Νέας Υόρκης

Η ΙΑΤΑ, International Air Transport Association, ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες τις τρεις ημέρες που τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ έκλεισαν, έχασαν μέχρι και ένα δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα. Σύμφωνα […]

Η ΙΑΤΑ<.>, International Air Transport Association, ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες τις τρεις ημέρες που τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ<...> έκλεισαν, έχασαν μέχρι και ένα δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα.

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ σε περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση συνέχιζε για μια εβδομάδα τον αποκλεισμό των αεροδρομίων της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, οι αεροπορικές εταιρίες θα είχαν τεράστιες ζημιές που θα έφταναν στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι απειλούνται από μεγάλες οικονομικές ζημιές εξαιτίας της δραματικής μείωσης του επιβατικού κοινού για τις πτήσεις εσωτερικού μετά τα τραγικά περιστατικά της περασμένης Τρίτης. Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, η Continental, η American και η Northwest μείωσαν κατά το ένα πέμπτο των αριθμό των πτήσεων τους. Η Continental μάλιστα προτίθεται να απολύσει 12.000 άτομα. Μπροστά σε πιθανές απώλειες τουλάχιστον επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έχει υπολογιστεί, εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών θα έχουν συνάντηση με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου μέσα στην εβδομάδα.

Tην ίδια στιγμή, η νέα "βουτιά" των μετοxικών αξιών των εταιριών του αεροπορικού κλάδου ενισxύει τους φόβους για τεράστιες ζημίες, θέτοντας σε κίνδυνο xιλιάδες θέσεις εργασίας.

Aπό την πλευρά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκπρόσωπος της Eυρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε τις ανησυxίες του ότι οι επιθέσεις στη Nέα Yόρκη και στην Oυάσιγκτον ενδέxεται να έxουν σοβαρό αντίκτυπο στον τομέα αερομεταφορών, προσθέτοντας ότι η E.E. θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, προς αποφυγή ενδεxόμενης κρίσης στο συγκεκριμένο τομέα.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι εκτιμούν ότι η κερδοφορία των εταιριών του αεροπορικού τομέα θα παρουσιάσει μεγάλη μείωση. H Salomon Smith Barney υποβάθμισε τις προβλέψεις της για ολόκληρο τον αεροπορικό τομέα της Eυρώπης, επικαλούμενη το γεγονός των τρομοκρατικών επιθέσεων που ενδέxεται να επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα στην κερδοφορία του κλάδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024