Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsAutohellas Hertz ΑΤΕΕ: Βελτίωση κερδοφορίας λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Autohellas Hertz ΑΤΕΕ: Βελτίωση κερδοφορίας λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων της Autohellas Hertz ΑΤΕΕ παρουσίασαν στο α΄ εξάμηνο κέρδη 3 εκατ. ευρώ, από 0,5 εκατ. ευρώ ζημιές το 2012.

Η σημαντική αύξηση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων λόγω της ανόδου των τουριστικών αφίξεων διατήρησε τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της Autohellas Hertz ΑΤΕΕ στα περυσινά επίπεδα των 68,6 εκατ. ευρώ, παρά την περαιτέρω αδυναμία της ζήτησης στην αγορά εταιρικών μισθώσεων.

Έτσι και τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων  στο α΄ εξάμηνο παρουσίασαν κέρδη 3 εκατ. ευρώ, από 0,5 εκατ. ευρώ ζημιές το 2012 παρά το ότι το μεγαλύτερο κομμάτι  του κύκλου εργασιών πραγματοποιείται στο γ’ τρίμηνο του έτους λόγω της εποχικότητας των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Έτσι η εκτίμηση για τη δυναμική του επόμενου διαστήματος είναι θετική.

Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή σε 26% από 20% προσαύξησε σημαντικά την υποχρέωση του αναβαλλόμενου φόρου της εταιρείας, συγκεκριμένα κατά 4,5 εκατ. ευρώ (κατά το α΄ τρίμηνο του έτους), διαμορφώνοντας το ενοποιημένο αποτέλεσμα μετά φόρων και δικαιώματα μειοψηφίας σε ζημίες 2,4 εκατ. ευρώ παρά την σημαντική βελτίωση του προ φόρων αποτελέσματος. Η θετική δυναμική της κερδοφορίας παρουσιάζεται και στα αποτελέσματα μετά φόρων του β΄ τριμήνου που διαμορφώθηκαν σε 2,4 εκατ. ευρώ, από 323.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα 30,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές κατά 6,4 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας παράλληλα την διατήρηση  των διαθεσίμων σε ενοποιημένο επίπεδο σε  71,4 εκατ. ευρώ, παρά τον διπλασιασμό της επένδυσης σε στόλο αυτοκινήτων, στα 22 εκατ. ευρώ, από 11 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αλλά και την απομείωση των δανείων κατά 37,4 εκατ. ευρώ.

Με την αποπληρωμή των δανείων ο καθαρός δανεισμός (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) διαμορφώθηκε σε 115,4 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η σχέση καθαρού δανεισμού προς  ίδια κεφάλαια να είναι κάτω από 1/1, μόλις 0,82/1, σημαντικά ισχυρότερη ακόμα και από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη, όπου  η σχέση αυτή ξένων προς ίδια κεφάλαια είναι τουλάχιστον 4/1.

Η εταιρεία εκτιμά ότι και κατά το 2013 θα συνεχίσει, λόγω αδυναμίας της οικονομίας, η κάμψη της ζήτησης για εταιρικές μισθώσεις. Αντίθετα η αύξηση στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση προς την χώρα μας αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων κατά το εξάμηνο Μάιου-Οκτώβριου διατηρώντας την κερδοφορία της εταιρείας στα ίδια τουλάχιστον επίπεδα.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας τον Ιούνιο του 2013 εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου με διανομή μετρητών αναλογικά στους μετόχους, συνολικού ποσού 7,8 εκατ. ευρώ, η οποία θα εκτελεστεί μετά την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Από τις 15 Μάιου 2012 η εταιρεία έχει και τα δικαιώματα βραχυχρόνιων  ενοικιάσεων και στην Ρουμανία. Η Autohellas Hertz ΑΤΕΕ πλέον δραστηριοποιείται σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, “χτίζοντας” σταδιακά την παρουσία της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024