Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣποράδες και Δ.Παγασητικού αποκτούν πάρκο καταδύσεων
Καταδυτικό πάρκο

Σποράδες και Δ.Παγασητικού αποκτούν πάρκο καταδύσεων

Το πρώτο στην Ελλάδα υποβρύχιο μουσείο – καταδυτικό πάρκο σε Σποράδες και Δ. Παγασητικό.

Το 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του υποβρύχιου μουσείου – πάρκου, 2.500 τ. χλμ., όπου τα δέκα ναυάγια δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για τους δύτες.

Το καταδυτικό πάρκο υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με το πόσο του 1.600.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δρομολογείται η δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν μέσα σε ένα δυνάμει επεκτάσιμο δίκτυο, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Ερευνητικού Κέντρου Ναυτικής Αρχαιολογίας και των κατάλληλα εξοπλισμένων και εξειδικευμένων Καταδυτικών Κέντρων, από τα οποία θα επιχειρούν σκάφη και θα μεταφέρουν επισκέπτες – αυτοδύτες στο χώρο των ναυαγίων.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πρόκειται για ένα έργο φιλόδοξο και καινοτόμο, η υλοποίηση του οποίου θα αποτελέσει και σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή των Σποράδων και τα Δυτικού Παγασητικού, αλλά και γενικότερα για τη Θεσσαλία.

Όπως παρατήρησε, θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη και προστασία της υποθαλάσσιας ζωής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα παραδοτέα και τη χωροθέτηση που έχει γίνει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου, οι θέσεις που προτείνονται για τους επισκέψιμους ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους (υποβρύχια Μουσεία), για τους χώρους οργανωμένης κατάδυσης καθώς και για τα κέντρα επισκεπτών καταδυτικού τουρισμού, βρίσκονται ανά γεωγραφική περιοχή αναφοράς:

– Στην περιοχή της Αλοννήσου και των υπόλοιπων μικρών νήσων των Βορείων Σποράδων,
– Στην περιοχή της Σκοπέλου και
– Στην περιοχή του Νοτίου Παγασητικού Κόλπου του Δήμου Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024