Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέος τρόπος υπολογισμού του τιμήματος χρήσης του αιγιαλού από τα ξενοδοχεία
Νομοθεσία

Νέος τρόπος υπολογισμού του τιμήματος χρήσης του αιγιαλού από τα ξενοδοχεία

Επιστολή του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιου Λιάσκου, σχετικά με την ανάγκη αποστολής οδηγιών στις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες και ΟΤΑ για το νέο τρόπο υπολογισμού του τιμήματος χρήσης του αιγιαλού από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος απέστειλε επιστολή προς το γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρη, αναφορικά με την ανάγκη αποστολής οδηγιών στις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες και ΟΤΑ για το νέο τρόπο υπολογισμού του τιμήματος χρήσης του αιγιαλού από τις ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με τον νέο νόμο 4179/2013.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Λιάσκου:

“Όπως γνωρίζετε, μετά την ψήφιση του νόμου 4179/2013 με αριθμό ΦΕΚ 175/8/8/2013, ο καθορισμός ανταλλάγματος για τη χρήση αιγιαλού καθορίζεται όπως ορίζει το άρθρο 25 του προαναφερόμενου νόμου και υπολογίζεται πλέον ‘από τον πολλαπλασιασμό του ενός τετάρτου (1/4) της μέσης τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο ΞΕΕ για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση επι τον αριθμό των κλινών’.

Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει ότι ‘τυχόν καταρτισθείσες συμβάσεις αναπροσαρμόζονται από την έναρξη ισχύος του παρόντος ως προς το αντάλλαγμα στο τίμημα του προηγούμενου εδαφίου’.

Επειδή πολλές κτηματικές υπηρεσίες ανά τη χώρα, καθώς και Δήμοι αγνοούν ότι ψηφίστηκε ο παραπάνω νόμος και έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, παρακαλώ άμεσα να διαβιβάσετε εγγράφως στις κτηματικές Υπηρεσίες το νέο τρόπο υπολογισμού, προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα και εντάσεις με τα ξενοδοχεία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024