Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ τρίτη περιβαλλοντική έκθεση του Ομίλου Emirates αναδεικνύει τις σημαντικές βελτιώσεις
Αεροπορικές εταιρείες

Η τρίτη περιβαλλοντική έκθεση του Ομίλου Emirates αναδεικνύει τις σημαντικές βελτιώσεις

Ο Όμιλος Emirates δημοσίευσε την τρίτη ετήσια περιβαλλοντική έκθεσή της.

H ετήσια περιβαλλοντική έκθεση του Ομίλου Emirates παρουσιάζει βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμων και μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η αεροπορική εταιρεία προσέθεσε νέα, σύγχρονα αεροσκάφη στο στόλος της, αποσύροντας παράλληλα παλαιότερα και λιγότερα αποδοτικά αεροσκάφη.

Για το Οικονομικό Έτος 2012-2013, η ελεγχόμενη έκθεση ανέλυσε στοιχεία περιβαλλοντικής επίδοσης από μια σειρά δραστηριοτήτων του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πτήσεων, του εμπορευματικού φορτίου και των επιχειρήσεων επίγειας εξυπηρέτησης της Dnata, καθώς και ενός ευρέος φάσματος εμπορικών δραστηριοτήτων εδάφους – από τη μηχανική στην τροφοδοσία. Στόχος της έκθεσης είναι να κατανοήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Ομίλου, καθώς επίσης να εντοπίσει ευκαιρίες βελτίωσης και να εντοπίσει βέλτιστες πρακτικές για το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό που αριθμεί τους 68.000 υπαλλήλους.

Με τις αεροπορικές δραστηριότητες να αποτελούν την κύρια περιβαλλοντική επίπτωση του Ομίλου Emirates, η συνολική απόδοση καυσίμου για όλες τις πτήσεις επιβατών και εμπορευματικού φορτίου βελτιώθηκε κατά 0,29%, αγγίζοντας τα 0,3103 λίτρα ανά χιλιομετρικό τόνο (L/ΤΚ). Αντίστοιχα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν στα 0,767 γραμμάρια CO2 ανά χιλιομετρικό τόνο (g CO2/TK), παρουσιάζοντας βελτίωση σε ποσοστό 0,3%.

Κατά την περίοδο αναφοράς, η Emirates απέσυρε ή ακύρωσε τις μισθώσεις έξι αεροσκαφών και παρέλαβε 34 νέα αεροσκάφη. Συνολικά, η Emirates διαθέτει έναν από τους νεότερους και πιο αποδοτικούς στόλους στον κόσμο. Ο μέσος όρος ηλικίας των αεροσκαφών της Emirates είναι τα έξι χρόνια σε σχέση με το μέσο όρο ηλικίας του στόλου της ΙΑΤΑ που είναι τα 11,7 χρόνια. Αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση καυσίμων της Emirates, η οποία είναι κατά 15,7% μεγαλύτερη από το μέσο όρο του κλάδου, βάσει των εκτιμήσεων της ΙΑΤΑ για 2012, και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία είναι κατά 16,6% μεγαλύτερη από το μέσο όρο της IATA.

“Στην Emirates, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να λειτουργούμε ως μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία”, δήλωσε η αυτού εξοχότης  σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου. “Η έκθεση αυτή καταδεικνύει τη συνέχιση των προσπαθειών μας για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσής μας, στον αέρα και στο έδαφος. Είμαστε ικανοποιημένοι που η ένταξη νέων, σύγχρονων και πιο οικολογικά αποδοτικών αεροσκαφών συνέβαλε αποτελεσματικά στη βελτίωση της απόδοσης καυσίμων και εκπομπών του στόλου μας, συνολικά. Οι εργαζόμενοί μας διαδραματίζουν βασικό και αναπόσπαστο ρόλο στο να διασφαλίσουμε την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μας και την αύξηση της αποδοτικότητας σε επίπεδο Ομίλου”.

Επιπλέον σημαντικά σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Η Emirates έχει διπλασιάσει το συνολικό όγκο ανακυκλωμένων υλικών κατά την περίοδο αναφοράς σε 10.697 τόνους, κυρίως λόγω της ένταξης ενός προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λιπών και ελαίων για μία από τις θυγατρικές της, την Alpha Catering.
  • Μετά από συντονισμό με 34 χώρες, η Υπηρεσία Πτητικής Εκμετάλλευσης της Emirates εξοικονόμησε περισσότερους από 4.200 τόνους καυσίμων και 13.200 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως λόγω του προγράμματος iFlex, το οποίο έχει δημιουργήσει 25 νέες δομές αεραγωγών σε όλη την αφρικανική ήπειρο για τις δραστηριότητες της Emirates στη Νότια Αμερική.
  • Η Emirates τιμήθηκε με το Βραβείο “Fly Quiet” στο αεροδρόμιο του San Francisco, για τα έτη 2012 και 2013 για το έργο της ομάδας Πτητικών Δραστηριοτήτων στη μείωση των επιπτώσεων του θορύβου στις γύρω κοινότητες.
  • Η ομάδα των Κεντρικών Υπηρεσιών του Ομίλου Emirates αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την καμπάνια μείωσης της αλληλογραφίας στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Ντουμπάι κατά 25% , ήτοι 45.000 τεμάχια ανά μήνα.
  • Η Emirates Flight Catering επιδιώκει να εισαγάγει ένα από τα πρώτα προγράμματα ανακύκλωσης γυαλιού στα ΗΑΕ.
  • Η ομάδα του Τμήματος Αποσκευών της dnata σχεδιάζει την αγορά 50 ηλεκτρικών τρακτέρ τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα για τους εργαζομένους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι για το οικονομικό έτος 2013-14.
  • Η Emirates σχεδιάζει την επιχορήγηση ενός ή περισσότερων οργανισμών εντός του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Για ένα πιο πράσινο μέλλον”.

“Όπως καταδεικνύουν οι διάφορες πρωτοβουλίες, οι συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος αποδίδουν μερίσματα σε όλο τον Όμιλο Emirates”, δήλωσε ο Tim Clark, πρόεδρος της Emirates Airline. “Ελπίζουμε να συνεχιστούν και στο μέλλον και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε σύντομα, νέα, σημαντικά έργα”.

Η Emirates διαδραματίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των αερομεταφορών, όταν πρόκειται για την περιβαλλοντική έκθεση. Αυτό το έτος, η έκθεση περιλαμβάνει την πρόταση της Emirates που αφορά στην υιοθέτηση ενός νέου μέτρου απόδοσης καυσίμων για να αποτελέσει πρότυπο της βιομηχανίας. Το νέο πρότυπο, το οποίο θα υπολογίζει το χιλιομετρικό τόνο ανά λίτρο (ΤΚ/L), θα αποτελέσει τη βάση της απόδοσης καυσίμων αναφοράς της Emirates Airline για το επόμενο έτος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024